Amazon komt met een eigen Dropbox-kloon

Door: rene-schoemaker | 02 april 2013 10:09

Mac

Amazon komt met een Dropbox-kloon. De Cloud Drive wordt uitgebreid met een desktopclient dat de opslag en synchronisatie voor de verschillende apparaten van de gebruiker verzorgt.

Amazon kwam twee jaar geleden met Cloud Drive, waardoor klanten die muziek kochten bij de online winkel hun aankoop direct in de cloud konden opslaan en daardoor konden afspelen op verschillende apparaten. Nu de populariteit van Dropbox immens is gegroeid en Google met Google Drive en Microsoft met SkyDrive zijn gekomen, ziet ook Amazon het belang in van lokale opslag.

Versie voor MacOS en voor Windows

Cloud Drive van Amazon komt met een versie voor MacOS en een voor Windows, maar nog niet voor iOS en Android. Voor dat laatste mobiele platform is wel de al bestaande app voor het delen van foto's in Cloud Drive. De eerste 5 GB zijn gratis. Uitbreiding naar 20 GB kost 10 dollar, naar 100 GB 50 dollar per jaar.

Daarmee zit Amazon op het prijsniveau van Microsofts SkyDrive maar onder die van Dropbox, dat 99 dollar per jaar vraagt voor 100 GB, schrijft The Register. De Britse nieuwssite heeft naar aanleiding van die prijscijfers even wat berekeningen losgelaten op Dropbox, omdat die aanbieder juist gebruik maakt van cloudopslag via Amazon Webservices AWS. Uit die berekeningen trekt The Register de conclusie dat opslag in de cloud voor zowel Dorpbox maar zeker Amazon “mogelijk" een aardige winstgevende business is.

Bron: Webwereld.nl

0 Reactie(s) op: Amazon komt met een eigen Dropbox-kloon

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.