Amazon Cloud Drive Photos: De geduchte concurrent van Apple’s Photostream

Door: Robin Smit | 14 mei 2013 13:20

iPad

Apple biedt je met Photostream een prima oplossing om foto’s via iCloud automatisch naar al je apparaten te pushen. Toch kleven er ook enkele nadelen aan Apple’s cloud-diensten. Vooral wanneer niet al jouw apparaten van Apple zijn kan het erg lastig zijn om foto’s in iCloud te benaderen. Gelukkig biedt Amazon daar met Amazon Cloud Drive Photos nu een prima oplossing voor.

Amazon Cloud Drive Photos is een app die gekoppeld is aan Amazon’s cloud-dienst Amazon Cloud Drive. Deze dienst is te vergelijken met andere grote opslagdiensten zoals Dropbox, Windows Skydrive en Google Drive. Amazon Cloud Drive biedt je gratis 5GB opslagruimte en tegen betaling is dit eventueel uit te breiden tot maximaal 250GB. Ruimte die zich prima leent om foto’s op te bewaren.

Dat dachten de makers van Amazon Cloud Drive ook en daarom ontwikkelden ze Amazon Cloud Drive Photos. De app is al een tijdje te downloaden voor Android, maar vanaf nu ook beschikbaar op de iPhone. De app maakt het mogelijk om foto’s die op je iPhone staan automatisch op te slaan op de Amazon Cloud Drive. Zo hoef je nooit meer bang te zijn om foto’s kwijt te raken.

Na het aanmelden met je Amazon account geeft Amazon Cloud Drive Photos je de mogelijkheid om te selecteren welke foto’s je wil synchroniseren met de cloud-dienst. Zo kan je bijvoorbeeld alle foto’s automatisch laten synchroniseren, maar wanneer je ruimte wil besparen in de cloud is het ook mogelijk alleen bepaalde albums te selecteren. Verder biedt de app je ook de mogelijkheid om foto’s alleen te synchroniseren wanneer je verbonden bent met een WiFi netwerk. Dit is wel zo handig wanneer je wil besparen op je mobiele data.

In het hoofdmenu van Amazon Cloud Drive Photos zijn twee secties te vinden, namelijk één voor de foto’s die op je apparaat staan en één voor de foto’s die je reeds hebt opgeslagen in de cloud. In deze laatste sectie staan dus niet alleen de foto’s die van je apparaat afkomstig zijn, maar ook foto’s die je bijvoorbeeld vanaf je computer naar de Amazon Cloud Drive hebt gekopieerd. Ten opzichte van bijvoorbeeld iCloud is het een groot voordeel dat je bestanden op de Amazon Cloud Drive vanuit een willekeurige browser kan benaderen. Je zit dus niet gebonden aan Photostream voor iOS apparaten of voor de Mac.

Het enige nadeel dat Amazon Cloud Drive op dit moment nog lijkt te hebben is dat de dienst voor iOS alleen nog ondersteuning biedt voor foto’s. Wanneer we de dienst vergelijken met iCloud of Dropbox zien we dat deze diensten ook ondersteuning bieden voor het bekijken van onder andere documenten en muziek. Het is te hopen dat Amazon deze ondersteuning snel toevoegt aan haar cloud-diensten.

Kortom

Amazon Cloud Drive Photos is een app waarmee je automatisch de foto’s die op je iPhone staan kan uploaden naar de Amazon Cloud Drive. De app werkt goed en weet zich op een positieve manier te onderscheiden van iCloud door de universele toegankelijkheid. Toch zouden we ook graag meer bestandstypen vanuit onze Amazon Cloud Drive benaderen met behulp van onze iPhone.

Beoordeling 8/10

Prijs: Gratis

Beschikbaar voor: Android, iPhone

Getest op: iPhone

Download Amazon Cloud Drive Photos in de AppStore of op Google Play

0 Reactie(s) op: Amazon Cloud Drive Photos: De geduchte concurrent van Apple’s Photostream

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.