Afgekeurde commercial voor originele Macintosh duikt op

Door: Wouter Hoeffnagel | 10 augustus 2012 19:58

Nieuws

Apple liet in 1983 een commercial maken voor de introductie van de eerste Macintosh. De commercial verscheen uiteindelijk niet op de buis, maar is nu alsnog via YouTube te bewonderen.

Andy Hertzfeld, één van de mensen die aan de originele Macintosh werkte en tegenwoordig als softwareontwikkelaar actief is bij Google, wijst in een post op zijn Google+-pagina op de video. De video is al in 1983 in opdracht van Apple gemaakt. Apple was echter van mening dat het bedrijf zichzelf in de commercial te hard op de borst sloeg en besloot deze daarom niet op televisie uit te zenden. Hertzfeld meldt in zijn post op Google+ dat de video echter wel naar verkopers van de Macintosh is gestuurd.

Interviews

De video werd ontwikkeld door het reclamebureau Chiat-Day, dat tegenwoordig onder de naam TBWA/Chiat/Day onderdeel is van TBWA Worldwide. Bij dit advertentiebureau is Apple vandaag de dag nog steeds klant. De commercial toont korte fragmenten van interviews met leden van het team dat de Macintosh ontwierp. Het gaat hierbij om Andy Hertzfeld, George Crow, Bill Atkinson, Mike Murray en Burrell Smith.

[youtube]oTtQ0l0ukvQ[/youtube]

0 Reactie(s) op: Afgekeurde commercial voor originele Macintosh duikt op

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.