Adobe stopt ontwikkeling van Flash Player voor mobiele platformen

Door: Wouter Hoeffnagel | 09 november 2011 18:23

Nieuws

Adobe stopt met de ontwikkeling van Flash Player voor mobiele platformen. Het bedrijf wil zich meer gaan richten op de ontwikkeling van Adobe AIR-applicaties, die via appwinkels als de App Store kunnen worden aangeboden.

Dit heeft Adobe via een blogpost bekend gemaakt. Adobe stopt met de ontwikkeling van Flash Player na de lancering van Flash Player 11.1 Flash Player 11.1 moet binnenkort verschijnen voor Android en de BlackBerry PlayBook van RIM.

Danny Winokur, vice president van de Flash Client Platform-afdeling bij Adobe, zegt in de blogpost dat HTML5 door alle grote mobiele platformen wordt ondersteund. Winokur stelt dat HTML5 daarmee de beste oplossing is voor het ontwikkelen en afspelen van content in browser op verschillende platformen. Adobe zegt enthousiast te zijn over de potentie van HTML5 en belangrijke spelers binnen de HTML-community te gaan ondersteunen bij de verdere ontwikkeling van HTML5.

Adobe heeft aangegeven de ondersteuning voor bestaande Flash Player-versies voort te zetten. Zo blijft het bedrijf patches uitbrengen die belangrijke beveiligingslekken en bugs verhelpen.

0 Reactie(s) op: Adobe stopt ontwikkeling van Flash Player voor mobiele platformen

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.