Acculeegloop plaagt iPhone 4S

Door: Jasper Bakker | 31 oktober 2011 12:11

Nieuws

De iPhone 4S lijdt aan willekeurige acculeegloop. Apple kan het probleem niet de baas en vraagt nu gebruikers om hulp. Een vermoeden is er wel.

iPhone 4S-gebruikers die kampen met een snel leeglopende batterij krijgen van Apple vooralsnog geen oplossing. De iPhone-maker weet zelf namelijk ook niet wat er misgaat. Het vraagt getroffen gebruikers nu om een analysetool te installeren op hun gloednieuwe iPhone 4S. Techblog Mashable meldt dat senior ingenieurs van Apple persoonlijk contact opnemen met gebruikers die op internet melden last te hebben van het accuprobleem.

Vragen over gebruik

De officieuze support van Apple vraagt de gedupeerden om mee te helpen de oorzaak te achterhalen. Gebruikers krijgen gedetailleerde vragen over hun gebruik van de smartphone. Daarnaast doet de fabrikant dus het verzoek een analysetool te installeren.

De nieuwe iPhone gaat in bepaalde gevallen aanmerkelijk minder lang mee op een volle batterij dan voorgaande iPhone-modellen. Sommige gebruikers klagen online dat de lading van de accu elk uur maar liefst 10 procent terugloopt. Dat gebeurt ook als het toestel niet of nauwelijks wordt gebruikt.

Eenderde korter stand-by

Officieel kan de krachtigere variant van de iPhone 4 inderdaad minder lang toe op een enkele acculading. Apple geeft zelf 200 uur standby-tijd op, terwijl dat voor de iPhone 4 en 3G S maximaal 300 uur is. Dit ondanks het feit dat de 4S wel een iets krachtigere accu ingebouwd heeft.

Verder is de spraaktijd van de 4S iets verbeterd ten opzichte van zijn voorganger: 8 uur in plaats van 7 bij gebruik van 3G-verbindingen. Voor de iPhone 3G S is dit 5 uur. Via 2G is de spraaktijd van de 4S ten opzichte van de iPhone 4 gelijk gebleven: 14 uur, vergeleken met 12 uur voor de 3G S.

Locatiediensten verdacht

Vermoedelijk wordt het accuprobleem van de 4S veroorzaakt door de locatiediensten van het toestel, meldt de Britse krant The Guardian. Volgens gebruikersmeldingen online is er een fout in de tijdzone-instelling binnen de locatiediensten van het mobiele besturingssysteem.

De tijdzone-instelling lijkt soms actief te zijn, ook als het niet is ingeschakeld. Het toestel controleert daardoor vaak de eigen locatie, om te kunnen bepalen in welke tijdzone het zich bevindt. Die locatiecontrole gebeurt door telkens contact op te nemen met meerdere zendmasten, waardoor de batterijduur flink afneemt.

iOS5-bugs?

In wezen gaat het om een bug in iOS5, dat ook kan worden geïn stalleerd op de twee voorgaande iPhone-modellen. In Apple-supportfora wordt ook geklaagd over batterijleegloop na een iOS5-update op een iPhone 4. Andere gebruikers die last hebben van het accuprobleem wijten het aan een fout in de nieuwe notificatiedienst, in combinatie met een Exchange-accoount.

Bron: Webwereld.nl

0 Reactie(s) op: Acculeegloop plaagt iPhone 4S

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.