ABC zendt reportage over Foxconn-fabriek uit (video)

Door: Wouter Hoeffnagel | 23 februari 2012 15:14

Video

ABC Nightline heeft exclusief toegang gekregen tot een fabriek van Foxconn in Shenzhen, China. De zender heeft een reportage van ongeveer vijf minuten uitgezonden op de Amerikaanse televisie.

Het is de eerste keer dat Apple een TV-ploeg toegang heeft gegeven tot de productiefaciliteiten waar Apple-producten worden gemaakt. In de reportage wordt de fabriek beschreven als een omgeving met weinig machines. De iPhone en iPad worden handmatig door arbeiders in elkaar gezet.

Platteland

ABC Nightline stelt dat vooral veel jongeren uit het platteland van China in de fabriek aanwezig zijn. De jongeren zouden tussen de 17 en 18 jaar oud zijn en leven in een kamer met zeven collega's. De werknemers voeren zes dagen per week dezelfde taken uit, waardoor vermoeidheid en verveling veel voor zou komen.

[youtube]hLuPtMvvwA0[/youtube]

Daarnaast heeft ABC een kijkje genomen bij de beruchten 'jumper nets', de netten die moeten voorkomen dat werknemers vanaf het dak van de Foxconn-fabriek de dood tegemoet kunnen springen. De netten zijn een reactie op de zelfmoord van 18 Foxconn-medewerkers.

Lager dan gemiddeld

In de reportage wordt overigens opgemerkt dat het percentage zelfmoorden onder Foxconn-werknemers lager ligt dan bij het gemiddelde. Ook stelt ABC dat Foxconn counseling heeft opgezet waar werknemers terecht kunnen met hun problemen.

0 Reactie(s) op: ABC zendt reportage over Foxconn-fabriek uit (video)

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.