Aangeraden minimumleeftijd voor apps voortaan prominenter weergeven

Door: Wouter Hoeffnagel | 06 april 2013 14:40

iPad

Apple vermeldt voortaan in de App Store naast iedere app wat de aangeraden minimumleeftijd is voor gebruikers. De informatie is niet nieuw, maar wordt nu aanzienlijk prominenter in de appwinkel weergegeven.

Met de nieuwe maatregel wil Apple waarschijnlijk kinderen en minderjarige beschermen tegen content die hen zou kunnen schaden. De minimumleeftijd is dan ook voornamelijk gericht op ouders, die hierdoor eenvoudig kunnen controleren of een app geschikt is voor hun kind.

Keuze ligt bij de gebruiker

De minimumleeftijd wordt voortaan direct naast het logo van de app en onder de naam van de ontwikkelaar in de App Store weergegeven. De minimale leeftijd om de app te gebruiken wordt overigens alleen aangeraden. Dit wil zeggen dat de minimumleeftijd prominent bij een app wordt vertoond, maar de gebruiker zelf bepaald de app wel of niet te downloaden.

Het is niet voor het eerst dat Apple maatregelen neemt om ouders bewust te maken van risico's die bepaalde apps met zich meebrengen. Enkele weken geleden introduceerde Apple een waarschuwing in de Amerikaanse App Store direct onder de koop/gratis-knop met de tekst 'biedt in-app aankopen aan'. Deze waarschuwing is tot nu toe nog niet in de Nederlandse App Store verschenen.

0 Reactie(s) op: Aangeraden minimumleeftijd voor apps voortaan prominenter weergeven

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.