7x beter dan de Xoom: Apple iPad 2

Door: Redactie Computer!Totaal | 29 maart 2011 09:39

Nieuws

Hard tegen hard: Apple iPad 2 of Motorola Xoom? Zeven discutabele argumenten op een rijtje.

Op het hele internet laaien op dit moment virtuele gevechten op waarbij de aanhangers van de Apple-kerk met hooivorken en fakkels optrekken tegen het meerkoppige monster Android, dat onlangs in de vorm van de Motorola Xoom zijn eerste schreden op het tabletpad heeft gezet.

Omdat wij natuurlijk volstrekt onbevooroordeeld zijn in deze (dat wil zeggen: onze redactie is exact 50/50 verdeeld op dit punt) geven we tweemaal zeven redenen om het ene dan wel het andere platform te haten dan wel te bejubelen. Lees en oordeel zelf.


[list type="numbers"]De iPad 2 is goedkoper. Het zal vast niet lang meer duren voor Motorola de prijzen voor zijn Xoom moet laten zakken, maar op dit moment betaal je in de States $ 730,- voor een iPad 2 met 3G en 32GB – tegen $ 800 voor de Xoom.

De iPad 2 draait zijn scherm sneller. Als je de Xoom van landschap- en portretstand zet, kan het wel 2,3 seconden duren voor het beeld meeverhuist! De iPad 2 doet dat in minder dan een halve seconde. Gebruikservaring telt, mensen!

De iPad 2 heeft een beter scherm voor boeken. Ja, OK, dus de Xoom heeft een langwerpig scherm dat leuk is voor films – maar als je hem rechtop zet ziet het er raar uit, en als je er boeken of documenten op moet lezen is het gewoon onhandig.

De iPad 2 is meer volwassen. Het is natuurlijk logisch dat de tweede versie van een product minder bugs heeft en soepeler draait dan de oorspronkelijke versie. Maar ook de iPad 1 was al meer ‘af’ dan de Xoom nu is. Ga maar na: de Xoom werd in de winkel gezet terwijl Flash en de SD-kaartaansluiting het nog niet eens deden. Dat soort geintjes heb je niet bij Apple: de iPad 2 doet vanaf dag 1 alles wat het belooft te doen.

De iPad 2 heeft veel meer apps om uit te kiezen. Apple heeft op dit gebied natuurlijk een enorme voorsprong opgebouwd: de voorraad apps in de App Store is ongekend, en dat gaat Android voorlopig echt niet inhalen. Bovendien controleert Apple alle apps die in hun store verkrijgbaar zijn, dus ja: je kunt alleen daar terecht, maar daardoor weet je ook zeker dat je geen troep binnenhaalt.

De iPad 2 levert betere video/camera integratie. Geen van beide tablets is geschikt om videofilms mee te schieten, maar Apple heeft wel FaceTime aan de iPad 2 gekoppeld om mensen in staat te stellen de voorste camera te gebruiken voor videochats via Wifi. Je kunt zelfs overschakelen naar de achterste camera, zodat je gesprekspartner live kan zien wat jij ook ziet op dat moment.

De iPad 2 is lichter. Een van de klachten over de eerste iPad was dat het ding opvallend zwaar was. Welnu, de iPad 2 is lichter – lichter ook dan de Xoom. Niet dat het heel veel scheelt overigens: de Xoom weegt 730 gram (nagenoeg evenveel als de iPad 1), tegen 613 gram voor de iPad 2.[/list]

Lees ook: 7x beter dan de iPad2: Motorola Xoom

0 Reactie(s) op: 7x beter dan de Xoom: Apple iPad 2

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.