7 interessante iPad 3 geruchten

Door: kristian-van-tuil | 26 oktober 2011 13:39

Nieuws

Net als de iPhone 5, die uiteindelijk iPhone 4S bleek te heten, breekt de iPad 3 records wat betreft geruchten. Wat zijn de laatste, gekste en meest interessante verhalen die de ronde doen over de tablet?

1. 'De productie is begonnen'

Analist Jeff Fidacaro weet het zeker: de productie van de onderdelen voor de iPad 3 is in volle gang. Hij baseert zich daarbij op eigen onderzoek binnen de leveranciersketen van Apple. Nog voor het einde van dit jaar worden volgens de analist van Susquehanna Financial Group 600.000 tot 1.000.000 iPad 3's geproduceerd.

2. 'De iPad-mini ligt ergens begin 2012 in de winkel'

Op basis van zijn contacten met leveranciers in China en Taiwan, meldt analist Brian White van Ticonderoga Securities dat Apple naast de iPad 3 begin 2012 een kleinere iPad Mini zal introduceren met een beelddiagonaal van 7 inch. Daarmee dicht Apple het gat naar apparaten als de Kindle Fire, de RIM PlayBook en de Samsung Galaxy Tab, die allen aanmerkelijk kleiner zijn dan de 9,7 inch die de iPad 1, 2 en waarschijnlijk ook 3 zullen meten.

White schrijft aan investeerders dat hij verwacht dat de prijs van de kleinere iPad rond de 200 dollar zal liggen. De berichten over een mini-variant van de iPad zijn in strijd met eerdere uitspraken van wijlen Steve Jobs, die in oktober 2010 zei dat hij 7 inch tablets te klein vond voor kwaliteitsapps.

3. 'De iPad 3 verschijnt in Q2 2012'

Omdat er vooralsnog geen echte bedreigingen zijn voor de iPad 2, heeft Apple geen haast met de lancering met de iPad 3 en wordt de lancering ervan tot 2012 uitgesteld. Dat zegt analist Mark Moskowitz van JP Morgan Securities. Ook Brian White denkt dat Apple pas in het tweede kwartaal van 2012 met een 'feature-rich' iPad 3 zal komen.

Moskowitz verwijst naar de normale updatecyclus die Apple voor haar producten hanteert, waarbij een product doorgaans pas na ongeveer een jaar wordt geüpdatet. De iPad 2 werd in maart 2011 gelanceerd, 11 maanden na het verschijnen van de iPad 1 in de VS. Naast de Amerikaanse analisten, rept ook het Japanse techblog Macotakara over een lanceerdatum in maart 2012.

4. 'De iPad 3 communiceert via een kleinere dock-connector'

Slecht nieuws voor de huidige bezitters van een iPod, iPhone of iPad, want de nieuwe iPad 3 komt met een kleinere dock-connector op de markt. Dit betekent dat niet alleen de huidige opladers, maar ook een groot aantal accessoires (waaronder high-end hifi sets) niet met de nieuwe tablet comaptible zal zijn. Waarom Apple voor nieuwe hardware een kleinere dock-connector kiest, blijft vooralsnog onduidelijk.

5. 'De iPad 3 herbergt een A6-processor'

A4 (iPad 1), A5 (iPad 2), A6 (iPad 3). Dat klinkt als een logisch rijtje en dat is het wellicht ook. De A6-chip is de quadcore opvolger van de dualcore A5 die eerder met succes in de iPhone 4S en iPad 2 werd gebruikt. Volgens analisten van The Linley Group is de A6 van Apple gebaseerd op ARM's Cortex A9 quadcore ontwerp, waarmee deze vergelijkbaar is met Nvdia's nieuwste Tegra-processor, die gebruikt zal worden in mobiele Windows 8 en Android-apparaten. Niet alleen heeft de A6 twee keer zoveel processorkernen aan boord vergeleken met zijn voorganger, ook is de chip uitgerust met TSMC 3D-technologie en Tri-Gate: het nieuwste paradepaardje van Intel op gebied van transistortechnologie.

Opvallend is dat Apple voor de A6-cpu afziet van Samsung als fabrikant voor de chips, waarschijnlijk vanwege de verstoorde verhoudingen als gevolg van de wereldwijde rechtszaken over patenten. TMSC zal de productie overnemen, schrijft The Linley Group.

6. 'De iPad 3 kent een hogere resolutie'

Op basis van 'betrouwbare bronnen' meldde de Amerikaanse krant The Wall Street Journal twee maanden terug dat de nieuwste iPad een scherm zal kennen met een resolutie van 2048 bij 1536 pixels; een verviervoudiging van het aantal pixels dat de iPad 2 kent. Begin dit jaar (nog voor de introductie van de iPad 2!) wist IDC-analist Tom Mainelli overigens al hetzelfde te melden.

7. 'De iPad 3 wordt nog lichter en dunner'

Taiwan Economic News meldde in juli dat Apple twee leveranciers de opdracht heeft gegeven om dunnere en lichtere batterijen voor de tablet te ontwikkelen. Volgens de website moeten de batterijen gaan voldoen aan de CTIA IEE 1625-standaard "voor een betere kwaliteit en betrouwbaarheid". Die garantie heeft wel een prijs; volgens het medium zijn de nieuwe batterijen 20 tot 30 procent kostbaarder dan de huidige exemplaren van de iPad 2.

0 Reactie(s) op: 7 interessante iPad 3 geruchten

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.