7 handige Safari-functies in iOS 7

Door: Maikel Dijkhuizen | 25 april 2014 12:00

How To

In iOS 7 heeft ook Safari een update gekregen. Zoeken in Safari is tegenwoordig een fluitje van een cent en de tabbladfunctie in Safari is gewijzigd, waardoor je beter door openstaande websites bladert. Ontdek zeven nieuwe Safari-functies.

01 Tweets in Safari

Veel tweets bevatten links naar websites. In Safari bekijk je die nu kinderlijk eenvoudig. Open de browser en druk onderaan op het bladwijzers-pictogram (boekje). Daarna tik je rechtsboven het apenstaartje aan om het onderdeel Koppelingen weer te geven. Alle tweets uit je Twitter-tijdlijn zie je nu voorbijkomen. Zodra je nu een berichtje aanraakt, verschijnt de gelinkte webpagina voor je neus.

02 Zoeken in Safari

Zoeken in Safari is tegenwoordig een fluitje van een cent. De ontwikkelaars hebben de adresbalk en zoekfunctie namelijk gebundeld, zodat je niet meer het verkeerde invoerveld kunt kiezen. Open Safari en raak de adresbalk aan. Typ een trefwoord en bevestig met Ga. Eventueel maak je hierbij gebruik van de suggesties die Safari voorschotelt. De browser toont vervolgens de zoekresultaten in Google.

De adresbalk en zoekfunctie zijn nu samen één.

03 Tabbladen sluiten

Apple heeft de tabbladfunctie in Safari gewijzigd, waardoor je beter door openstaande websites bladert. Bijkomend voordeel hiervan is dat je webpagina's een stuk vlotter afsluit. Start Safari op en open rechtsonder de tabbladweergave (twee vierkantjes). Druk op een webpagina en veeg naar links om het tabblad af te sluiten. Als alternatief gebruik je eventueel het kruisje.

Openstaande websites sluit je in Safari nu gemakkelijker af.

04 iCloud Sleutelhanger

Dankzij de nieuwe functie iCloud Sleutelhanger is het een simpel karweitje om automatisch wachtwoorden op te slaan tijdens surfsessies. Ga naar Instellingen / iCloud en activeer het onderdeel Sleutelhanger. Log in met je Apple ID-wachtwoord en bedenk een pincode. Vervolgens laat je uit veiligheidsoverwegingen een telefoonnummer achter. Open Safari en log in bij een website om de inloggegevens op te slaan.

iCloud Sleutelhanger bewaart wachtwoorden in een versleutelde kluis.

05 Wachtwoordgenerator

Wanneer je bij een webdienst een nieuw account creëert, genereer je vanuit Safari automatisch een sterk wachtwoord. Hiervoor schakel je eerst de iCloud Sleutelhanger in (zie vorige tip). Surf met Safari naar een leuke webdienst en maak een nieuw account aan. Tik in het wachtwoordveld en kies voor Wachtwoordsuggestie / Gebruik wachtwoordsuggestie. Omdat iCloud Sleutelhanger de gegevens bewaart, hoef je moeilijke wachtwoorden niet zelf te onthouden.

Safari geeft je in een handomdraai sterke wachtwoorden.

06 Privésessie Safari

In iOS 7 start je vanuit Safari rechtstreeks een privésessie, zodat je iPhone geen surfgegevens bewaart. Denk hierbij aan bezochte websites, wachtwoorden en cookies. Open in de browser de tabbladweergave via het pictogram rechtsonder het scherm (twee vierkantjes). Tik rechtsonder Privé aan. Je merkt nu aan de grijze balken dat de privémodus is ingeschakeld.

Je hoeft voortaan niet meer in de instellingen van je iPhone te duiken om een privésessie te starten.

07 Niet volgen a.u.b.

Vanuit Safari verzend je automatisch verzoeken naar webbeheerders om je surfgedrag niet te monitoren. Ga naar Instellingen / Safari en activeer Volg niet. Vooral online advertentiebureaus proberen via tracking cookies bezochte websites aan een persoon te koppelen. Zij doen dat onder meer om persoonsgerichte advertenties voor te schotelen. Na het inschakelen van de functie zullen sommige webbeheerders het verzoek respecteren.

Stuur een 'volg me niet'-waarschuwing naar eventuele pottenkijkers.

Wil je nog meer uit iOS 7 halen? Kijk hier voor 38 slimme tips en trucs!

1 Reactie(s) op: 7 handige Safari-functies in iOS 7

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • 30 april 2014 10:32 Anoniem
    De screenshots bij punt 03 en 06 zijn verwisseld.
    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
    met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.