50 beste vakantie-apps

Door: mark-swarts | 22 september 2011 13:33

How To

Inhoudsopgave

 1. Inleiding
 2. pagina 2
 3. pagina 3
 4. pagina 4
 5. pagina 5
 6. pagina 6
 7. pagina 7
 8. pagina 8
 9. pagina 9
 10. pagina 10

De vakantie is een tijd om te genieten en te ontspannen. Waarom gestrest over straat lopen met een veel te grote plattegrond, terwijl uw smartphone de navigatie regelt? We hebben 50 vakantie-apps in 10 categorieën voor u op een rij gezet, zodat ook uw vakantie een tijd wordt om nooit te vergeten. Met dank aan alle slimme mobiele hulpjes!

Dataverbruik

Bij elke app geven we aan of data verbruikt wordt. In het buitenland wordt data meestal per MB afgerekend, waardoor de kosten hoog kunnen oplopen. Kijk dus uit met deze apps, of maak gebruik van een wifi-verbinding. Bij vakantie in eigen land is er natuurlijk geen probleem.

Kosten

We geven in dit artikel de prijzen op het moment van schrijven. Op het moment van verschijnen kunnen deze afwijden door prijswijzigingen en schommelende valutakoersen.

Categorie: Planning

1. TripIt

Het vliegtuigticket is gereserveerd, hotel is geboekt en de huurauto zal klaarstaan bij aankomst: het zijn de bekende taferelen bij het organiseren van een vakantie. Het papierwerk wat erbij komt kijken is minder leuk. Om de stress te ontnemen is er TripIt. Met deze slimme app worden al uw boekingmails georganiseerd en automatisch omgezet in een op maat gemaakte planning. Het enige wat u moet doen is de mailtjes doorsturen naar een speciaal TripIt-mailadres, of de app zelf in uw inbox laten zoeken naar reis- en aankomsttijden. In één oogopslag is te zien hoe laat het vliegtuig vertrekt, hoelang de reis duurt en met een druk op de knop kunt u de actuele status bekijken. U bekijkt ook alle informatie over het hotel, waarbij integratie van Google Maps u precies naar de bestemming leidt. De TripIt-agenda is te delen met familie en vrienden, maar ook met uw LinkedIn-profiel zodat uw collega's u kunnen volgen. Uiteraard zijn alle gegevens handmatig aan te passen en zijn nieuwe ontwikkelingen toe te voegen, zodat u altijd up-to-date bent met het papierwerk.

Prijs: gratis

Dataverbruik: ja

Besturingssysteem: iOS, Android, Blackberry

Met TripIt hebt u alle paperassen gesorteerd en altijd bij elkaar.

2. SAS Survival Guide

De bekende SAS Overlevingsgids is er nu als app voor de smartphone. U leert morsecode, welke planten giftig zijn (met foto's) en waar u drinkwater kunt vinden. Inclusief zonnekompas en cursus EHBO. Noodzakelijk om door te nemen voordat u de bossen intrekt.

Prijs: gratis (iOS beperkte versie), € 5,49 (iOS volledige versie), € 4,45 (Windows Phone)

Dataverbruik: nee

Besturingssysteem: iOS, Windows Phone

De ultieme app voor iedere kampeerder en survivalfan.

3. uPackingList

Paspoort, ticket, fotocamera, zonnebrandcrème ... niets vergeten voor de grote reis? Met uPackingList maakt u eenvoudig een duidelijk overzicht. Lijstjes zijn tot in detail uit te werken, zodat u precies weet hoeveel tandenborstels in welke kleuren u hebt ingepakt.

Prijs: gratis (Android, iOS beperkte versie), € 1,59 (iOS volledige versie)

Dataverbruik: nee

Besturingssysteem: iOS, Android

uPackingList: een overzichtelijke paklijst voor elke vakantieganger in spé.

4. Booking.com

Een goed hotel vindt u met Booking.com. De app laat u hotels zoeken en direct boeken, waarbij keuringen en opmerkingen van voorgaande bezoekers vermeldt staan en foto's van hotel, kamer en restaurant in goede kwaliteit te bekijken zijn. Uiteraard werkt het nauw samen met het gps-signaal en Google Maps.

Prijs: gratis

Dataverbruik: ja

Besturingssysteem: iOS, Android

Een goed hotel is binnen seconden geboekt met Booking.com.

5. Google Earth

Ligt het hotel inderdaad op een steenworp afstand van een prachtige blauwe zee? Bekijk 3D-sattelietbeelden van de wereld, foto's en video's en lees interessante verhalen over de straten, gebouwen en natuurgebieden van vakantiebestemming. Zo komt niet voor verrassingen te staan bij aankomst.

Prijs: Gratis

Dataverbruik: ja

Besturingssysteem: iOS, Android

Vlieg samen met Google Earth naar de heuvels die u zult zien vanaf het strand.

0 Reactie(s) op: 50 beste vakantie-apps

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.