50 beste add-ons voor uw browser

Door: mark-swarts | 11 mei 2011 13:39

How To

Inhoudsopgave

 1. Inleiding
 2. pagina 2
 3. pagina 3
 4. pagina 4
 5. pagina 5
 6. pagina 6
 7. pagina 7
 8. pagina 8
 9. pagina 9
 10. pagina 10

Een add-on, plug-in of extensie voegt een extra functie toe aan uw browser. De ideale manier om uw browser te personaliseren dus. Maar er is zo veel te vinden, dat u niet gemakkelijk ziet wat nu écht nuttig is om het surfleven leuker en makkelijker maken. We selecteren de 50 beste add-ons die beschikbaar zijn voor meerdere browsers.

Browser beveiligen

1. WOT

Veilig internetten willen we allemaal, daarom is WOT (Web of Trust) een handige add-on voor uw browser. De add-on scant zonder dat u het merkt alle url's die u intikt en kijkt direct naar vier dingen: de betrouwbaarheid, de veiligheid voor transacties, het privacybeleid en de geschiktheid voor kinderen. De resultaten worden bij de adresbalk getoond, waarbij rood voor schadelijk staat en groen voor betrouwbaar. Ook bij zoekresultaten wordt aangegeven of de site veilig is of niet. Mocht een pagina die u op het punt staat te bezoeken op alle fronten rood scoren, dan krijgt u een waarschuwing in beeld.

Browsers: Internet Explorer, FireFox, Chrome, Safari, Opera.

Voel u veilig op internet en weet welke site betrouwbaar is voor u en het gezin.

2. Adblock Plus

Ergert u zich aan de hoeveelheid reclame op internet, dan is Adblock Plus wat voor u. De plug-in nestelt zich redelijk anoniem in de browser, maar is toch helemaal zelf in te stellen: wat is voor u irritante reclame en wanneer moet deze verwijderd worden uit uw scherm? Door advertenties uit beeld te halen, wordt u niet alleen minder blootgesteld aan schreeuwerige plaatjes, maar voorkomt u ook zogenaamde trackers: cookies en andere spyware die uw surfgedrag in de gaten houden. Daarom zorgt Adblock Plus ook voor een extra stukje veiliger surfen op het net.

Browsers: FireFox, Chrome.

Weg met die advertenties: installeer Adblock Plus.

3. FlashBlock

Het wordt genoemd als het grote nadeel van een iPad: Flash wordt niet getoond. Maar soms wilt u op uw computer ook geen Flash tonen, bijvoorbeeld om sites sneller te laden en niet gelijk bewegende beelden te zien. Een add-on als FlashBlock doet wat de naam doet vermoeden: het blokkeert elk Macromedia-element: Flash, Shockwave en Authorware. Wanneer u klikt op de link die de add-on plaatst, opent u de media. FlashBlock van mozdev.org is voor Firefox. In IE zit een dergelijke functie ingebouwd, voor elke andere browser is er wel een add-on te vinden die Flash blokkeert.

Browsers: Internet Explorer, FireFox, Chrome, Safari, Opera.

Versnel uw browser door Flash niet direct te laten laden.

4. QuickScan BitDefender

Hoe goed u ook uw best doet uw computer te beveiligen, het is niet onmogelijk dat spyware, malware en andere gevaarlijke virussen toch binnendringen. De QuickScan van BitDefender (maker van antivirussoftware) scant uw computer en internetverbinding vanuit de browser op de aanwezigheid van dergelijke infecties. Handig om eens te checken of u veilig surft voordat u bijvoorbeeld gaat internetbankieren. Het scannen kost minder dan een minuut, u kunt achteraf een rapport van de scan bekijken. Overigens is de add-on slechts een scanner, virussen verwijderen doet het niet.

Browsers: FireFox, Chrome.

Scan uw computer op spyware, malware en virussen.

5. BugMeNot

Op bijna elke website dient u zich tegenwoordig te registeren. Dat betekent: invullen van een gebruikersnaam, een wachtwoord en uw e-mailadres. De BugMeNot-extensie komt op dit moment in actie. Het zoekt in de eigen databank naar een algemeen te gebruiken gebruikersnaam en wachtwoord, zodat u zonder registratie kunt inloggen. Meestal worden er diverse accountgegevens weergegeven. Werkt geen van alle? Geef dit dan aan en BugMeNot gaat aan de slag. Met BugMeNot hebt u niet eindeloos veel accounts nodig en hoeft u niet overal uw e-mailadres achter te laten.

Browsers: FireFox, Chrome, Safari, Opera.

BugMeNot geeft u algemene accountgegevens zodat u zich niet telkens hoeft te registeren.

0 Reactie(s) op: 50 beste add-ons voor uw browser

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.