5 wensen voor de iPhone 5

Door: james-a-martin | 05 juli 2012 09:02

iPad

Vorige week vierden we de vijfde verjaardag van Apple’s iPhone. Ik installeerde een app met vijf kaarsjes en blies ze virtueel uit. Daarna sprak ik vijf wensen uit.

Alle genoemde wensen hebben te maken met functionaliteit die ik graag terug zou zien in de nieuwste smartphone van Apple (die ook anders dan iPhone 5 kan gaan heten). De meest wilde geruchten over dit toestel doen de ronde. Zo zou het apparaat een NFC-chip krijgen om daarmee mobiele betalingen te kunnen verrichten. Het scherm zou vergroot kunnen worden van 3,5 naar 4 inch. Ook zouden een kleinere dock-connector en een HD-camera aan de voorkant ingebouwd worden en komt de iPhone 5 volgens geruchten in november op de markt.

Dat klinkt allemaal geweldig, maar dit zijn de vijf features die ik echt op de telefoon zou willen terugzien.

Een betere speaker – Het is vooral in de auto zo vervelend om iemand via speakerphone met mijn iPhone 4S te bellen, dat ik het niet meer doe. Het afspelen van muziek in een voor de rest rustige ruimte gaat nog wel, maar kan stukken beter. Ik weet ook wel dat er weinig ruimte in de behuizing zit voor het aanbrengen van een goede speaker, maar Apple, overweeg alsjeblieft een upgrade van de blikkerig klinkende speaker.

Een aparte cameraknop – Ik weet dat het vloeken in de kerk is als ik Apple vraag een extra knop toe te voegen aan de bijna knoploze iPhone. En ja, ik weet dat er een camera-icoontje zit in het vergrendelingsscherm en dat je de ‘omhoog’-knop kunt gebruiken om de sluitertijd van de camera te bepalen. Maar denk er eens aan: Een aparte knop voor de camera bediening, die bij het indrukken ervan de camera-app oproept. Twee keer klikken doet de app in video-modus lanceren. Uiteraard zou je ook de camera-app kunnen beveiligen met een pincode. Uiteraard moet het wel veilig blijven.

Integratie met Dropbox – Als ik een foto maak met mijn Android-toestel, heb ik verschillende mogelijkheden om deze te delen. Eén daarvan is de foto uploaden naar mijn Dropbox-account. De iPhone ondersteunt deze feature niet. Het gebrek aan Dropbox-integratie lijkt het resultaat van Apple’s strikte App Store-beleid waarbij “iemand die een app gebruikt met Dropbox-integratie weleens naar de site van Dropbox gelokt kan worden en daar wordt overgehaald te betalen voor aanvullende storage”, aldus de blog iMore. “Dit druist in tegen het verbod van Apple om een externe website te gebruiken zodat de 30 procent abonnementsmarge omzeild kan worden.”

Een stand-alone app voor Google Maps – Apple verruilt Google Maps in iOS 6 voor een eigen nieuwe Maps-app, waarover ik in dit artikel geschreven heb. Misschien gaat Apple Maps het toch uitstekende Google Maps overklassen, maar als dat niet zo is, zou ik graag Google Maps als alternatief willen kunnen gebruiken. (Zover ik weet, heeft Google nog geen Maps-app voor iOS aangekondigd.)

Een schermdiagonaal van 4,5 inch – Tegenwoordig schakel ik vaak over tussen het 3,5 inch scherm van mijn iPhone en het 5,3 inch scherm van m’n Samsung Galaxy Note. Het iPhone-scherm lijkt te klein, terwijl het grote scherm van de Note niet altijd even praktisch is. De gulden middenweg is een scherm daartussenin, met een diagonaal van ongeveer 4,5 inch. Maar ik vraag me af of Apple bereid is tot een vergroting van het display. Maar goed, daarvoor is dit ook een wensenlijst.

Wat zou jij graag terug willen zien op de nieuwe iPhone?


James A. Martin schrijft sinds halverwege de jaren '90 over techniek en verzorgde voor PCWorld de prijswinnende Mobile Computing blog. Hij werkt als SEO en social Media consultant en houdt de Mobile Apps blog bij van CIO.com.

0 Reactie(s) op: 5 wensen voor de iPhone 5

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.