5 handige reis apps

Door: Wouter Hoeffnagel | 24 januari 2012 18:24

Nieuws

Door de grote hoeveelheid apps die in de App Store te vinden zijn is het lastig om de goede apps eruit te pikken. In dit artikel vind je daarom een overzicht van apps die het reizen in buitenlandse landen kan vereenvoudigen of prettiger kan maken. Dit artikel is een levend artikel en wordt regelmatig geüpdatet met een nieuwe app. Hou dit artikel dus in de gaten om op de hoogte te blijven van de beste reis apps.

Zoek je andere apps voor de iPhone dan reis apps? Bekijk dan eens de volgende artikelen voor de beste iPhone apps in andere categorieën:

-De leukste iPhone games

-De beste iPhone apps: sport

-De beste iPhone apps: productiviteit

-Twintig gratis iPhone-apps


Zoek je het laatste nieuws over de iPhone 5? Kijk dan in het 'iPhone 5: het laatste nieuws'-artikel voor de laatste geruchten en nieuwsjes.

6. Skyscanner

Ga je regelmatig met het vliegtuig op reis? Dan kan Skyscanner van pas komen. De app helpt bij het vinden van de goedkoopste vliegreis naar iedere bestemming. Met de app beschikt over gegevens van ruim 600 luchtvaartmaatschappijen en reisorganisaties. Vluchtinformatie kan via de mail worden doorgestuurd naar familie of collega's. Iedere vlucht die je via Skyscanner plant wordt in overzicht geplaatst. Hierdoor kan je persoonlijke reisgeschiedenis eenvoudig worden teruggekeken. Skyscanner helpt geld besparen en is daarom voor iedere reiziger handig. De app is gratis te downloaden.

Vind de goedkoopste vliegreis met behulp van Skyscanner

6. Weather Underground

Weather Underground is geen app maar een website. De website is echter dusdanig handig dat hij echt in deze lijst thuishoort. Weather Underground heeft een voor de iPhone geoptimaliseerde versie van haar website, waardoor deze perfect op het toestel werkt. De website geeft je het huidige weer en weersverwachtingen over de hele wereld. Je kunt kiezen per regio, maar de website kan ook zelf jouw locatie achterhalen. Vervolgens krijg je huidige weer te zien en een voorspelling voor de komende week. Ook is het mogelijk het weer op een satellietkaart te bekijken, waardoor je bijvoorbeeld kunt zien of het wolkendek boven je hoofd al bijna overgetrokken is. Weather Underground kan voorkomen dat je op reis met een nat pak komt te zitten.

Weather Underground geeft weersverwachtingen in hele wereld

5. Hotels near me

Hotels near me is een app die je helpt bij het vinden van een hotel. De app bevat ruim 100.000 hotels verspreid over 89 landen, waardoor je bijna altijd een app zou moeten kunnen vinden. Bij het zoeken naar hotels kun je kiezen uit de opties 'hotels near me' en 'elsewhere'. Bij hotels near me hoef je geen locatie op te geven en bepaald de app zelf waar je bent. Op basis van deze locatie worden vervolgens hotels aangedragen. Met de optie 'elsewhere' kun je vooraf aan een reis alvast een leuk hotel opzoeken via de app. Per hotel krijg je de kosten van een overnachting, het adres van het hotel te zien en de score die het hotel in reviews heeft behaald te zien. Heb je een hotel gevonden dat aan je eisen voldoet? Dan kun je vanuit de app direct een reservering maken.

Hotels near me helpt je bij het vinden van een goed hotel.

4. Wi-Fi Finder

Wi-Fi Finder is een app die je helpt bij het vinden van een WiFi-hotspot. Dit kan tijdens het reizen handig zijn aangezien de kosten voor datagebruik in het buitenland vaak aanzienlijker hoger zijn dan in Nederland. Ook zijn bundels met of zonder datalimiet niet standaard in het buitenland te gebruiken. De app is gericht op reizigers, wat ook blijkt uit de mogelijkheid om WiFi-hotspots te downloaden naar de telefoon. Hierdoor hoef je maar één keer gebruik te maken van het internet op je iPhone, waarna het overzicht ook offline te bekijken is. Per locatie geeft de app een adres en contactgegevens aan, zodat je de locatie eenvoudig moet kunnen vinden. WiFi Finder is gratis beschikbaar.

WiFi Finder toont je WiFi-hotspots in de buurt.

3. Google Earth

Een app die in deze reeks niet mag ontbreken is Google Earth. Met Google Earth heb je altijd een kaart bij je van de gehele wereld. Je kunt eenvoudig door de wereld heen bewegen en zo je bestemming al vast verkennen. De app maakt gebruik van satellietbeelden, waardoor je een realistisch beeld van de omgeving krijgt. Ook kun je locaties in 3D bekijken. Daarnaast is Google Earth voorzien van de zogehete Panoramio-laag, waarin foto's worden getoond die zijn gekoppeld aan een locatie. Hierdoor kun je bekende locaties zoals gebouwen of bergen bekijken op een foto. De app beschikt ook over een zoekfunctie. Hiermee kun je niet alleen zoeken op bijvoorbeeld steden, maar ook op locaties binnen deze steden. Zo kan de app je helpen bij het vinden van bijvoorbeeld een restaurant of hotel. Google Earth is gratis in de App Store te downloaden.

Met Google Maps kun je vanuit je luie stoel de wereld verkennen.

2. eCurrency

In het buitenland kan het lastig zijn uit de lokale valuta wijs te worden. Is een product nou goedkoper of juist duurder? eCurrency is een app die je hierbij helpt door je bedragen om te laten rekenen in ruim 190 valuta. De app maakt gebruik van wisselkoersen van ondermeer de Europese Centrale Bank. In het buitenland, waar je vaak meer betaald voor datagebruik dan in Nederland, kan het handig zijn het automatisch binnenhalen van de laatste wisselkoersen uit te schakelen. Hierdoor maakt de app niet langer verbinding met internet en verbruikt dus ook geen data. Bedragen worden in dit geval omgerekend met behulp van de wisselkoersen die je als laatste hebt gedownload. Erg handig is dat je door de iPhone te schudden de berekening snel kunt omdraaien. Mocht je vaak naar verschillende landen met verschillende valuta reizen kun je meerdere berekeningen instellen. Deze zijn te bereiken door het scherm van de app naar links of rechts te swipen. eCurrency kost 79 eurocent in de App Store.

eCurrency kan een bedrag vertalen in ruim 190 valuta.

1. NileGuide's What's Next

NileGuide's What's Next is een app die je kan helpen bij het vinden van een leuke locatie om bijvoorbeeld te lunchen, te overnachten of uit te gaan. De app maakt gebruik van geolocaties, waardoor de app weet waar je bent en op basis hiervan suggesties doet. Dit betekent echter wel dat je altijd beschikking moet hebben over een internetverbinding om informatie op te zoeken. Dit is voor Nederlandse gebruikers in het buitenland uiteraard duurder dan in Nederland. De aanbevelingen die de app doet worden gemaakt door een team van lokale medewerkers van het Nile Project, de ontwikkelaar van de app. Tijdens het zoeken van locaties kan gefilterd worden op allerlei factoren. Zo kun je zoeken naar onder andere kindvriendelijke locaties, plekken waar je niet snel terecht komt, actieve of avontuurlijke locaties en topattracties. Ook is het mogelijk interessante locaties op te slaan, waardoor je ook vooraf aan een reis al interessante locaties kunt opzoeken en zo een reis kunt plannen. What's Next is gratis in de App Store beschikbaar.

Met What's Next kun je tijdens het reizen eenvoudige leuke locaties opzoeken

Hebben wij een app gemist die volgens jou echt in dit artikel thuis hoort? Laat het ons weten via de comments!

0 Reactie(s) op: 5 handige reis apps

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.