5 handige apps om met een iPhone te meten

Door: Wouter Hoeffnagel | 13 mei 2013 16:58

iPad

In het dagelijks leven kom je allerlei dingen die je kan willen meten. Vaak heb je hier echter niet de juiste hulpmiddelen voor bij de hand. Met een aantal handige apps kan je je iPhone omtoveren tot meetinstrument en kan je altijd snelheden, geluidsniveau's of andere gegevens meten. In dit artikel vind je vijf handige apps om met je iPhone te meten.

GPS Snelheidsmeter

Benieuwd hoe je hard je op dit moment gaat? Met GPS Snelheidsmeter heb je altijd een snelheidsmeter bij de hand. De app meet door gebruik te maken van de GPS-module in je iPhone de snelheid waarmee je je verplaatst. Deze snelheid wordt weergegeven in kilometers. Het is mogelijk gelijktijdig je locatie en route op een kaart te bekijken. De app is erg simpel, maar doet precies wat je verwacht. GPS Snelheidsmeter is gratis te downloaden in de App Store.

Decibel Ultra

Maken je buren midden in de nacht herrie en wil je meten hoeveel geluid zij produceren of ben je benieuwd hoe hard jouw boxen nou eigenlijk echt kunnen? Decibel Ultra is een handige app waarmee je het geluidsniveau kan meten. De metingen worden zowel op twee meters als op een grafiek weergegeven. Het is mogelijk het geluidsniveau handmatig te corrigeren door de offset te wijzigen. De metingen kunnen hierdoor vrij nauwkeurig worden gekalibreerd. Decibel Ultra is simpele en intuïtieve app die gratis in de App Store beschikbaar is.

EasyMeasure

Benieuwd hoe ver een object van je verwijderd is? Met EasyMeasure kan je dit met behulp van je iPhone eenvoudig opmeten. De app maakt gebruik van je camera en berekent met behulp van een raster de afstand naar het object. Je moet de app eerst kalibreren door aan te geven op welke hoogte je de camera houdt. De app adviseert 10 cm van je lengte af te trekken als je de iPhone op ooghoogte houdt. Nadat je de app hebt gekalibreerd is het meten van een afstand slechts enkele seconden werk. EasyMeasure is gratis in de App Store te downloaden.

Data Usage Monitor

Ga jij wel eens over je databundel heen? Dan is een app die je dataverbruik meet een handige app voor jou. Data Usage Monitor is zo'n app. De app toont hoeveel data je in totaal hebt gebruikt, hoeveel MB je deze maand nog over hebt en hoeveel dagen je hiermee nog moet doen. De app toont op aparte tabbladen hoeveel data je via een 3G-verbinding en via een WiFi-verbinding hebt verbruikt. Heb je onverwachts veel data verbruikt? Dan kan je in een handige lijst terugkijken op welke dag je dit hebt gedaan. Met Data Usage Monitor kan je je dataverbruik dus nauwkeurig in de gaten houden. De app bevat daarnaast een snelheidsmeter, waarmee je de snelheid van je internetverbinding kunt testen. Data Usage Monitor is een prettige en handige app voor iedereen die veel data verbruikt. De app is gratis beschikbaar in de App Store.

Pocket Light Meter

Licht speelt in fotografie een belangrijke rol. Een lichtmeter is voor een fotograaf dan ook een onmisbaar hulpmiddel. Maak jij regelmatig foto's? Dan is Pocket Light Meter een handige app voor jou. De app tovert je iPhone om tot lichtmeter, waardoor je het fysieke apparaat voortaan niet meer hoeft mee te nemen. De app vertelt je precies in welke mate licht op het object dat je wilt fotograferen reflecteert, zodat je de instellingen van de fototoestel hierop kunt aanpassen. Pocket Light Meter is een handige app voor iedereen die graag foto's maakt. De app kan gratis worden gedownload uit de App Store.

1 Reactie(s) op: 5 handige apps om met een iPhone te meten

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • 25 februari 2014 16:41 Anoniem
    Easi measure kan ik ne gebreken vant
    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
    met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.