5 apps voor bestandsuitwisseling - De ultieme integratie tussen iPad en pc

Door: Richard Veenstra | 19 november 2014 08:00

How To

Eerder heb je kunnen lezen hoe je het beste bestanden, foto's en muziek kunt synchroniseren met je iPad en hoe je vanaf je iPad toegang krijgt tot je computer. In dit artikel vind je vijf apps waarmee je dit het beste kunt doen.

Dropbox

Prijs: Gratis (+ in-app-aankopen)

In je Dropbox-account kun je gratis maximaal 2 gigabyte aan data opslaan. Je hebt toegang tot deze bestanden via de speciale iPad-app. De app kan verschillende typen bestanden meteen openen of afspelen, en met de deel-knop stuur je een bestand vanuit de app naar iemand anders per mail of via AirDrop. Leuk is ook dat je met de functie Camera Uploads automatisch gemaakte foto's van je iPad op kunt slaan in je Dropbox-account. Zo heb je een back-up van je foto's.

Google Drive

Prijs: Gratis (+ in-app-aankoop)

Google Drive is een soortgelijke app als Dropbox. Het voordeel van Drive is dat de app een geïntegreerde tekst- en spreadsheetverwerker aan boord heeft. Deze moet je vanuit de app nog wel even downloaden. Google geeft meer gratis ruimte dan Dropbox, je hebt maar liefst 15 gigabyte tot je beschikking. Let wel dat dit geldt voor alle Google-toepassingen, dus als je Gmail-inbox al tien gigabyte verbruikt, hou je maar 5 gigabyte over voor Drive.

Photo Transfer App

Prijs: € 2,99 (+ in-app-aankopen)

Wil je foto's van je iPad draadloos naar een andere computer overhevelen? Kijk dan eens naar Photo Transfer App. De app is niet goedkoop, maar kan wel snel tientallen foto's naar een Mac, pc of iPad sturen. In de browser van je computer voer je een adres in zodat je de foto's kunt downloaden, of (nog eenvoudiger) je downloadt de gratis software voor je pc of Mac.

iFiles

Prijs: € 3,59

iFiles is een soort verkenner voor allerlei bestanden op je iPad. Sla bijvoorbeeld een bijlage uit een e-mail in iFiles op, door je vinger lang op de bijdrage gedrukt te houden. Vanuit iFiles verzend je gemakkelijk bestanden naar andere personen en kun je films en muziek afspelen. Tekstbestanden kun je bovendien meteen met iFiles bewerken en bestanden druk je via AirPrint af. De prijs is wat aan de hoge kant, maar de app is wel enorm handig als je graag wat meer overzicht in de documenten op je iPad wilt.

Parallels

Prijs: Gratis (+ in-app-aankopen)

Je pc bekijken vanaf je iPad kan met een heleboel VNC-oplossingen, maar nog nooit was het zo makkelijk en mooi als met Parallels Access. Dit komt door de simpele vormgeving van de app. In plaats van het bureaublad van Windows of OS X, zie je bij elke computer waarop je inlogt een gestandaardiseerd Access-toegangsscherm met alle applicaties die op de computer zijn te vinden. De installatie verloopt zonder problemen op zowel een iPad als een iPhone, je hebt wel minstens iOS 7 nodig. Enig nadeel is de prijs van een abonnement, 18 euro per jaar.

2 Reactie(s) op: 5 apps voor bestandsuitwisseling - De ultieme integratie tussen iPad en pc

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 19 november 2014 09:09 Anoniem
  In plaats van €2,99 voor de photo transfer app, neem WiFi Photo gratis
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 19 november 2014 11:26 Oscar
  Wifi Photo is zeker een goed gratis alternatief, maar Vereist iOS 6.0 of hoger. maar die Photo Transfer App, werkt ook op oudere iPhones versies met iOS 5.0 en hoger
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.