5 apps om je iPad Air mee te showen

Door: Martin Gijzemijter Martin Gijzemijter | 11 december 2013 20:00

Mac

Je bent overgestapt van je iPad 3 naar de iPad Air. Je haalt hem uit de doos en je ziet... een iPad. Inderdaad, nagenoeg hetzelfde. Maar de binnenkant is natuurlijk anders. Welke apps halen het meeste uit je iPad Air en stellen je in staat om te laten zien wat je tablet allemaal kan?

The Drowning

Lees een artikel over de kracht van de iPad Air, en je ziet als aangeraden app vrijwel direct Infinity Blade III aangekondigd. Hoewel dat oprecht een grafisch overweldigende game is, is het zeker niet de enige game die de kunsten van je iPad Air (review) laat zien. In de game The Drowning heeft er een ramp plaatsgevonden op aarde en zijn veel mensen veranderd in monsters, die je moet bestrijden. Niet super origineel, maar wel prachtig vormgegeven, en een paar jaar geleden hadden we nooit geloofd dat we een game als dit ooit op een mobiel apparaat zouden kunnen spelen. Creepy, prachtig, maar vooral ook razendsnel.

Download The Drowning.

Een superenge game, die ook vooral indruk maakt vanwege de grafische mogelijkheden.

SketchBook Pro

Het is niet voor niets dat Apple SketchBook Pro tijdens de keynote heeft getoond om te laten zien wat de iPad allemaal kan. Of het nu gaat om een eenvoudige tekening, ingewikkelde tekening of een compleet productontwerp, SketchBook Pro is de ultieme app om te gebruiken. Gigantische tekeningen flitsen over het scherm alsof het niets is (dat hoef je op de iPad 2 bijvoorbeeld absoluut niet te proberen) en het Retina-scherm doet je creaties letterlijk van het scherm spatten. Wel jammer dat je het talent nog wel zelf mee moet brengen.

Download SketchBook Pro.

SketchBook Pro verandert je iPad in een creatie-apparaat. Prachtig en snel.

GarageBand

We hebben getracht om het aantal Apple-apps een beetje te beperken in dit artikel (dat zou immers wel héél makkelijk zijn geweest), maar kunnen toch niet om GarageBand heen. De app van Apple was natuurlijk altijd al een indrukwekkende app voor het maken van muziek, maar nu de app geoptimaliseerd is voor de 64-bits processor van de iPad Air (en natuurlijk ook de iPhone 5s), flitst het allemaal wel heel razendsnel over je scherm. Dat lijkt futiel, maar is erg belangrijk wanneer je met 32-sporen tracht een mooi nummer in elkaar te draaien. Delen via AirDrop is natuurlijk ook fantastisch en komt het samenwerken ten goede.

Download GarageBand.

De vertrouwde muziek-app van Apple, maar dan stukken sneller op je Air.

The Room

Dit is een game die al een tijdje in omloop is, maar die op 'oudere' iPads lang niet altijd soepel loopt. Je navigeert door een driedimensionale kamer (waaruit je aan de hand van puzzels moet ontsnappen), en het prachtige ontwerp zorgt er nog wel eens voor dat het beeld blijft hangen of hapert. Tenzij je de iPad Air hebt, want daarmee ervaar je al deze issues totaal niet. Meer dan luxe, want zeker in een puzzelgame wil je niet gehinderd worden door zaken die je irriteren en afleiden.

Download The Room.

Heerlijk beklemmend, grafisch prachtig, maar onberispelijk snel op de iPad Air.

iPhoto

Vooruit, nog één app van Apple dan. Dat het zo moeilijk is om de apps van Apple te omzeilen, is uiteraard geen toeval. Apple ontwikkelt de hardware, dus kon ook veel eerdere dan andere ontwikkelaars inspringen op de mogelijkheden van de nieuwe iPad. Als gevolg daarvan is iPhoto, net als GarageBand, volledig aangepast aan de 64-bits chip, hetgeen je vooral merkt in snelheid. Het is niet zo dat iPhoto op andere iPads verschrikkelijk werkt, maar de haperingen en vastlopers die je op 'oudere' iPads soms ervaart in iPhoto wanneer je met veel foto's tegelijk werkt, zul je hier niet zien. Daarbij blijft het natuurlijk een heerlijk programma om mee te werken en zien je foto's er schitterend uit op Retina.

Download iPhoto.

Geen prettiger programma om foto's mee te bewerken / in te delen dan iPhoto.

0 Reactie(s) op: 5 apps om je iPad Air mee te showen

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.