4 manieren om gratis PDF-bestanden te bewerken

Door: Niels van der Helm | 17 augustus 2015 07:54

How To

PDF-bestanden hebben een vast formaat, wat vooral handig is als je ze naar iemand anders verstuurt en de opmaak intact wil laten. Maar aanpassingen doen is daarom niet makkelijk. Met deze online tools lukt het je alsnog.

Smallpdf

Smallpdf is een waarmee je gratis verschillende veranderingen binnen bestaande PDF-bestanden kan doen. Zo kan de site PDF-bestanden samenvoegen, uit elkaar halen, converteren of de beveiliging ervan verwijderen. Lees ook: 3 gratis programma's om alles met je pdf's te doen.

In de gekleurde balk aan de bovenkant van de website vind je de verschillende opties. Op alle tabbladen staat middenin het scherm een balk waar je één of meerdere bestanden kunt uploaden. Na het selecteren van het bestand wordt direct de handeling uitgevoerd. Binnen enkele seconden is het bestand gereed. Onderin je scherm kun je het nieuwe bestand direct downloaden. Het voordeel van deze website is dat je niets hoeft te installeren, en je hebt geen profiel nodig om aan de slag te kunnen.

Met Smallpdf voeg je in een handomdraai meerdere PDF-bestanden samen.

PDFMerge

Met PDFMerge kan je gemakkelijk PDF-bestanden gratis samenvoegen. Nog niet zo lang geleden was het ook mogelijk om andere bestandtypes samen te voegen met een bestaande PDF in een nieuw PDF, maar dat is niet meer mogelijk. Op dit moment kun je alleen nog PDF'jes uploaden. Nadat je beide bestanden hebt geüpload, staat in het midden van het scherm Merge. Via die knop worden beide documenten samengevoegd. Het resultaat kun je onderin het scherm openen of opslaan.

Met PDFMerge maak je van twee bestanden één bestand.

PDFToolbox

Met PDFToolbox kun je dingen aanpassen binnen één of meerdere bestaande PDF-bestanden. Bovenin de oranje balk op de website staan de verschillende opties die je hebt. Zo kan je een bestand splitsen, twee bestanden samenvoegen, een watermerk toevoegen, eigenschappen van het bestand wijzigen en een e-mail schrijven met het PDF-bestand als bijlage. Na het afronden van de handeling heb je twee opties om de activiteit af te ronden. Je kunt het bestand downloaden in de nieuwe stijl of verzenden naar een emailadres.

PDFToolbox doet zijn naam eer aan: het is een handige gereedschapskist.

FoxyUtils

Op de website FoxyUtils (die helaas niet werkt als je een adblocker in je browser hebt zitten) kan je verschillende eigenschappen van een bestaand PDF-bestand bewerken. Zo kun je bestanden samenvoegen, een PDF'je splitsen of een document beveiligen met een wachtwoord, of het wachtwoord er juist afhalen. De handeling die je wilt uitvoeren kun je aan de bovenzijde van het scherm net onder het zoekscherm vinden. Wanneer je een keuze hebt gemaakt kan je in het grijze vlak drukken op Browse. Onder Browse kun je bestanden uploaden. Nadat je dit hebt gedaan zie je eveneens in het grijze vlak een rode knop Merge PDF. Onderin het scherm kun je het nieuwe PDF'je openen of opslaan.

Bij het splitsen van de files kan je voor het uitvoering van de splitsing aangeven waar het document gescheiden moet worden. Wanneer je een wachtwoord wilt verwijderen van de file moet je echter wel éénmalig het wachtwoord invoeren. Bij het zelf instellen van een wachtwoord kan je een wachtwoord aanmaken en aangeven wanneer een andere gebruikers dit wachtwoord in moeten vullen.

FoxyUtils biedt je een aantal handige opties.

2 Reactie(s) op: 4 manieren om gratis PDF-bestanden te bewerken

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 18 augustus 2015 10:19 Anoniem
  Mis alleen pdf xchange viewer, vind ik persoonlijk een hele goede. Jammer dat hij niet voor linux beschikbaar is.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 7 augustus 2018 11:15 marrysmith013
  pdf-bestand kan worden ontgrendeld met wachtwoorden en een paar effecten zoals kopiëren, bewerken en afdrukken. ontgrendelen is een wachtwoord is niet legaal, maar gebruikers kunnen eenvoudig de kopieer-, bewerkings- en afdrukbescherming ontgrendelen van hun persoonlijke PDF-documenten. er zijn weinig tools beschikbaar die dit type beperking gemakkelijk kunnen ontgrendelen. ik gebruikte deze tool om dit te doen http://www.pcinfotools.com/nl/ontgrendel-pdf-gereedschap/

  dit type beperking is het deel van PDF
  1) De PDF openen
  2) Afdrukken
  3) Formulieren invullen
  4) Opmerkingen maken
  5) Beheer van pagina's en bladwijzers
  6) Het document wijzigen
  7) Extractie van inhoud (zoals tekst of afbeeldingen)
  8) De beveiligings- en machtigingsinstellingen van het bestand wijzigen
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.