4 handige apps voor op de fiets

Door: Wouter Hoeffnagel | 06 mei 2013 10:00

iPad

Het mooie weer van de afgelopen tijd is ideaal om even de fiets te pakken als je bijvoorbeeld een boodschap wil doen of naar vrienden gaat. Is fietsen daarnaast je hobby? Dan is het ideaal weer om een lekkere fietstocht te maken. Allerlei apps kunnen onderweg op de fiets goed van pas komen en je fietstocht prettiger maken. In dit artikel vind je vier handige iPhone-apps voor op de fiets.

FietsFinder

Krijg je onderweg een lekke band of een serieuzer probleem met je fiets? Dan kan je natuurlijk proberen de fiets ter plekke te repareren. De kans bestaat echter dat dit niet lukt en je dus naar een fietsenmaker of -winkel moet. FietsFinder helpt je door je een overzicht te geven van fietsenwinkels en -makers in jouw omgeving. De locaties worden op een kaart weergegeven, zodat je direct kunt zien welke winkel of fietsenmaker voor jou het snelst te bereiken is. Vergeet jij daarnaast wel eens waar je je fiets hebt geparkeerd? Ook hier helpt FietsFinder je mee door de mogelijkheid te bieden de locatie waar je je fiets achterlaat op te slaan. Je kunt hierdoor na bijvoorbeeld het winkelen met één druk op de knop de exacte locatie van je fiets achterhalen. FietsFinder is een handige app voor iedere fietser. De app is gratis beschikbaar in de App Store.

Fiets repareren - handleidingen

Ben je liever niet afhankelijk van een fietsenmaker of -winkel en ga je liever zelf aan de slag met je fiets? Dan is de app Fiets repareren - handleidingen echt iets voor jou. De app bevat handleidingen die je precies vertellen hoe je allerlei onderhoudsklusjes aan je fiets kunt uitvoeren. Denk hierbij aan het opnieuw afstellen van je rem, plakken van je band of het repareren van de verlichting. De app legt je stap voor stap uit hoe je de klus kunt klaren, waardoor je allerlei onderhoud zelf kunt uitvoeren. Fiets repareren - handleidingen is beschikbaar voor 89 eurocent en een handige app voor iedereen die liever zelf zijn fiets repareert.

Co-Rider

Verdwaal jij wel eens op de fiets? Dan is Co-Rider echt iets voor jou. De navigatieapp voor op de fiets vertelt je precies hoe je de opgegeven bestemming bereikt. De app stuurt je hierbij alleen via fietsroutes, waardoor je zeker weet dat de opgegeven route ook daadwerkelijk op de fiets toegankelijk is. De app spreekt alle instructies uit, waardoor je de iPhone tijdens het fietsen niet in je hand hoeft te houden. Locaties om naar toe te navigeren kunnen eenvoudig worden opgezocht via een zoekmachine. Heb je de plek gevonden? Dan kan je kiezen de snelste route te nemen, maar ook via een toeristische route rijden. In het laatste geval doe je langer over de rit, maar fiets je via een leukere of mooiere route. Co-Rider is voor 2,69 euro te koop in de App Store en voor iedere fietser die regelmatig langere stukken fietst eigenlijk onmisbaar.

Runtastic Mountain Bike GPS Cycling Computer

Daag jij graag jezelf uit? Dan is Runtastic Mountain Bike GPS Cycling Computer een leuke app voor jou. Met app kan je je fietssessies vastleggen met behulp van de GPS-module in je iPhone. Je kunt hierdoor precies nagaan in hoeveel tijd je welke afstand hebt afgelegd. Deze prestatie kan je eenvoudig delen en vergelijken met andere gebruikers. De app daagt je dan ook uit jezelf continu te verbeteren. Houd jij niet van mountainbiken en ben je meer van het wielrennen? Probeer dan de app Runtastic Road Bike GPS Cycling Computer. Zowel Runtastic Mountain Bike GPS Cycling Computer als Runtastic Road Bike GPS Cycling Computer kunnen gratis worden uitgeprobeerd. Ook is een Pro-versie beschikbaar, die je de mogelijkheid biedt zowel tussentijden als offline kaarten te bekijken en daarnaast geen advertenties bevat. Runtastic Mountain Bike GPS Cycling Computer Pro en Runtastic Road Bike GPS Cycling Computer Pro zijn beide voor 4,49 euro te koop in de App Store.

0 Reactie(s) op: 4 handige apps voor op de fiets

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.