3D zonder bril op de volgende iPod touch?

Door: Wouter Hoeffnagel | 18 januari 2011 12:11

Nieuws

De volgende generatie iPod touch krijgt wellicht hetzelfde 3D-scherm als de Nintendo 3DS. Hierdoor zou de iPod touch een concurrent kunnen worden voor Nintendo's 3D-apparaat. Voor de iPod touch zou je, net als bij het 3D-scherm als de Nintendo 3DS, geen 3D-bril nodig hebben.

Met behulp van de ingebouwde camera zou de nieuwe iPod touch kunnen registreren of de gebruiker zijn hoofd draait, waardoor de weergave van het scherm hier automatisch op wordt aangepast. De gyroscoop wordt ingezet om te bepalen in welke positie het apparaat wordt gehouden. De schermen voor de 3D iPod touch zouden al worden geproduceerd.

Eerder meldde wij op MacWorld al dat Apple een techniek heeft gepatenteerd waarmee via projectie een 3D-beeld kan worden getoond. Voor deze technologie, autostereoscopie, is geen 3D-bril nodig. Wellicht dat het hier om dezelfde technologie gaat. In het patent wordt de iPod touch niet met naam genoemd, waardoor het onduidelijk is of de technologie daadwerkelijk voor dit apparaat bedoeld is.

Macotakara, een Japans Apple-blog, heeft op YouTube een video geplaatst waarin de technologie wordt gedemonstreerd.

Bron: Technabob

0 Reactie(s) op: 3D zonder bril op de volgende iPod touch?

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.