3D op de iPhone zonder bril

Door: Wouter Hoeffnagel | 16 november 2010 10:09

Nieuws

Kunstenaar Jitsuro Mase heeft op het ARS Electronica Festival 2010 in Australië een apparaat gedemonstreerd waarmee 3D-beelden gecreëerd kunnen worden zonder dat je hier een bril voor nodig hebt. Het gaat om de i3DG.

De i3DG is een accessoire dat je op de iPhone kunt schuiven. Het apparaat maakt gebruik van drie half-doorzichtige spiegels die achter elkaar geplaatst zijn. De spiegels zijn schuin, waardoor het beeld van de iPhone reflecteert op de spiegels. Door speciale content te gebruiken die is geoptimaliseerd voor de i3DG is het hierdoor mogelijk 3D-beelden te creëren.

Het accessoire is maakt gebruik van de, Palm Top Theater-technologie, die gebaseerd is op de Pepper's ghost-techniek. De Pepper's ghost-techniek is een truc die bedoeld is om de illusie van een geestverschijning te maken. De techniek stamt uit de negentiende eeuw. Jitsuro Mase heeft een filmpje online gezet waarin de i3DG wordt gedemonstreerd.

Wil jij de i3DG in het echt zien? Waarschijnlijk is het accessoire volgend jaar op het International Film Festival in Rotterdam te zien.

0 Reactie(s) op: 3D op de iPhone zonder bril

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.