35.000 iPads voor 30 miljoen: School in LA koopt groot in

Door: matthijs-van-den-broek | 20 juni 2013 11:28

iPad

Voor iedere leerling een iPad. Als de op een na grootste school in de VS bedenkt dat dat een goed plan zou zijn, heb je het over héél veel iPads. 35.000 iPads worden geleverd aan 47 scholen. Het is een deal van 30 miljoen dollar. Apple is blij.

De kogel ging gisteren door de kerk tijdens een betuursvergadering van de Los Angeles Unified School District (LAUSD). Dat is de op één na grootste scholengemeenschap van de Verenigde Staten. Er waren zes bestuursleden en de stemming was 6 tegen 0. Unaniem voor Apple, en dus niet voor Microsoft, dat nou juist deze week aan heeft gekondigd goedkope tablets beschikbaar te stellen voor educatieve doeleinden. Een van de bestuursleden stemde niet mee, omdat hij een bescheiden aantal aandelen Apple zou hebben, meldt de LA Times.

In totaal worden er omgerekend 35.000 iPads door Apple uitgeleverd aan de scholen, de gemiddelde prijs per iPad komt neer op 678 dollar zo rekent AllThingsDigital voor.

Dat is een hogere prijs dan een normale retailprijs, maar de iPad die aan de school in LA worden uitgeleverd, krijgen een aantal apps voorgeïnstalleerd waaronder één van Pearson, en ook iWork, iLife, iTunes en meerdere andere educatieve apps die door andere bedrijven zijn gemaakt. De apparaten krijgen ook een garantietermijn van 3 jaar.

Dit is een hele grote deal voor Apple (persbericht); op deze manier het alleenrecht krijgen toebedeeld om hardware te leveren op de op één na grootste school van de VS zal andere scholen en educatieve instellingen mogelijk ook stimuleren om na te denken over een deal met Apple.

0 Reactie(s) op: 35.000 iPads voor 30 miljoen: School in LA koopt groot in

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.