25 nuttige business-apps voor de iPad

Door: ann-bednarz | 30 december 2011 12:29

Nieuws

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. pagina 2

iPads worden veel gebruikt voor entertainment, maar ook voor zakelijke toepassingen zijn ze zeer geschikt. Maak kennis met deze 25 handige apps.

De iPad is niet specifiek gemaakt voor business-toepassingen, maar in de praktijk wordt hij er wel steeds vaker voor gebruikt. iPads blijken bijzonder veelzijdig: ze bieden op afstand toegang tot een Mac of PC, je kunt er documenten op bewerken en bestanden synchroniseren, je kunt de tablet als extra monitor gebruiken, je kunt er online vergaderingen met collega's op houden... je kunt ze zelfs je memo's en brieven dicteren. We stellen vijfentwintig nuttige zakelijke apps aan je voor.
Air Display

Op zoek naar een tweede monitor voor je Mac of Windows PC? Met Air Display laat je je iPad als extra draadloos beeldscherm functioneren. Het touchscreen blijft gewoon werken, dus met je vinger tekenen op je tweede scherm kan ook.

App: Air Display

Leverancier: Avatron Software

Prijs: € 7,99

Save2PDF

Bij Save2PDF zit de functie al in de naam verscholen - je kunt de app gebruiken om PDF-bestanden te maken van bestandsformaten zoals Word, Excel, Powerpoint, Pages, Numbers enzovoorts. Je kunt een pagina aan een bestaande PDF toevoegen, verschillende documenten in één enkel PDF-bestand samenvoegen, slechts enkele pagina's uit verschillende bestanden selecteren om aan een PDF toe te voegen, en voltooide PDF's emailen en uitprinten, allemaal vanuit dezelfde interface.

App: Save2PDF

Leverancier: EuroSmartz

Prijs: € 5,49

SharePlus

Met SharePlus kun je SharePoint data en bedrijfsbestanden vanaf je iPad benaderen zodat je, waar je je ook bevindt, met collega's kunt samenwerken en documenten kunt delen. Je kunt documenten en discussies bekijken en bewerken, en bovendien kun je afbeeldingen, video en audio direct vanaf je apparaat opnemen en in SharePoint laden. SharePlus werkt met je huidige SharePoint-instellingen en er zijn geen componenten aan de serverkant voor nodig.

App: SharePlus: SharePoint Mobile Client

Leverancier: SouthLabs

Prijs: € 11,99

Dragon Dictation

Als je onderweg bent en geen tijd hebt om te stoppen om iets in te typen, dan kun je SMS'jes, emails en memo's dicteren met Dragon Dictation, een transcriptie app die gebruik maakt van de spraakherkenningssoftware Dragon NaturallySpeaking. Je kunt ook status updates voor Facebook en Twitter inspreken.

NB: De software ondersteunt vele talen, waaronder het Nederlands, maar de resultaten zijn wisselend - voor sommigen werkt het perfect en is het een ideale oplossing, andere stemmen herkent de software maar moeizaam.

App: Dragon Dictation

Leverancier: Nuance Communications

Prijs: Gratis

Quickoffice Pro HD

Quickoffice Pro HD is een mobiele kantoorsoftwaresuite waarmee je Microsoft Office bestanden kunt aanmaken, bewerken en delen, waaronder Word documenten, Excel spreadsheets en PowerPoint presentaties. Het werkt keurig samen met cloudgebaseerde bestandsdeeldiensten zoals MobileMe, Dropbox en Google Docs, en heeft nieuwe bestandsuitwisselingsfuncties waarmee je je eigen content op Facebook, Twitter, LinkedIn, Yammer en Slideshare kunt plaatsen.

App: Quickoffice Pro HD

Leverancier: Quickoffice

Prijs: € 11,99

MobileIron Sentry

Voor IT-professionals die hun werk mobiel willen maken kan MobileIron Sentry smartphones in de gaten houden die door werknemers worden gebruikt om bedrijfsemail te benaderen. Je kunt zelfs direct ingrijpen als dat nodig is. IT-teams krijgen een keurig dashboard te zien met smartphone connectie-activiteit en onbevoegde of risicovolle toegang. Ongewenste apparaten kun je blokkeren en je kunt beleidsregels instellen per apparaatsoort. De mobiele app is gratis, maar voor volledige bedrijfsfunctionaliteit is MobileIron's Virtual Smartphone Platform vereist.

App: MobileIron Sentry

Leverancier: MobileIron

Prijs: Gratis

Wyse PocketCloud Pro

Wyse PocketCloud Pro biedt beveiligde toegang op afstand voor pc's, Macs, virtuele desktops en bedrijfsservers. Eindgebruikers kunnen bedrijfsdata en -applicaties benaderen zodat ze onderweg productief kunnen blijven. IT-professionals kunnen met PocketCloud eindgebruikers helpdeskondersteuning bieden. PocketCloud kan elke fysieke of gevirtualiseerde infrastructuur die Microsoft RDP of VNC protocollen ondersteunt benaderen, en het ondersteunt de VMware View connectie-agent in directe modus en tunneling modus.

App: Wyse PocketCloud Pro

Leverancier: Wyse Technologies

Prijs: € 11,99

Evernote

Wanneer je ineens het licht ziet, heb je Evernote om dit moment vast te houden. Je kunt onderweg notities maken, een foto maken van iets cools, screenshots maken of spraak opnemen. Evernote houdt al je notities, afbeeldingen, web clips en bestanden gesynchroniseerd zodat ze voor jou (en anderen met wie je ze eventueel wilt delen) beschikbaar zijn op welk apparaat of welke computer je ze dan ook wilt gebruiken.

App: Evernote

Leverancier: Evernote

Prijs: Gratis

Roambi Analytics Visualizer

Voor business intelligence data onderweg biedt Roambi Analytics Visualizer een grafisch overzicht van financiële bedrijfsgegevens. Hiermee blijf je onderweg op de hoogte van bedrijfsprestaties, of maak je even snel een presentatie. Om de dashboard-achtige overzichten en grafieken te maken, gebruikt Roambi Analytics Visualizer backend systemen zoals Microsoft Excel, Salesforce CRM, SAP BusinessObjects, IBM Cognos en Oracle OBIEE 11g. Analytics Visualizer heeft toegang nodig tot Roambi Analytics Publisher, en de mate van toegang tot back-end systemen is afhankelijk van het soort licentie. (Roambi Lite is gratis, Roambi Pro kost $99,- (€ 76,-) per gebruiker per jaar, en er zijn bedrijfslicenties verkrijgbaar voor Roambi ES).

App: Roambi Analytics Visualizer

Leverancier: Mellmo

Prijs: Gratis

SAP BusinessObjects Explorer

Bekijk onderweg bedrijfsgegevens met SAP BusinessObjects Explorer. Je hoeft alleen maar keywords in te typen en de Explorer geeft de data grafisch weer zodat je niet door enorme lijsten met getallen hoeft te scrollen. De iPad app is gratis, maar de app gaat er wel vanuit dat je met binnen het bedrijf met SAP BusinessObjects Explorer en/of SAP BusinessObjects Enterprise werkt.

App: SAP BusinessObjects Explorer

Leverancier: SAP

Prijs: Gratis

WorkMobile

WorkMobile is ontworpen om papieren formulieren te vervangen voor werknemers onderweg. Zodra een bedrijf zijn formulieren heeft aangemaakt op de WorkMobile website kunnen mensen uit het veld met een iPad de formulieren bekijken en invullen, handtekeningen opslaan en foto's nemen. De data kan automatisch naar back office systemen worden geupload.

App: WorkMobile

Leverancier: eSay Solutions

Prijs: Gratis

0 Reactie(s) op: 25 nuttige business-apps voor de iPad

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.