17 beste webapps

Door: Evi Maquoi | 09 maart 2012 09:35

How To

Inhoudsopgave

 1. Inleiding
 2. pagina 2
 3. pagina 3
 4. pagina 4
 5. pagina 5
 6. pagina 6
 7. pagina 7
 8. pagina 8
 9. pagina 9

Wellicht bent u inmiddels gewend aan het downloaden en installeren van apps uit markten, stores en werelden. Maar er zijn ook applicaties speciaal gemaakt voor in de browser van uw smartphone en tablet: webapps. Handig, zo hoeft u niks te installeren. Een eventuele snelkoppeling van de applicatie op de mobiele site volstaat. Wij zetten de 17 interessantste web­apps uit erg uiteenlopende categorieën voor u op een rijtje.

Waarom een webapp?

Het grootste voordeel van een webapp is dat de maker met één applicatie alle platformen bedient. De webapp kan met andere woorden gebruikt worden op smartphones en tablets van verschillende fabrikanten. Dat spaart de ontwikkelaar héél wat werk en administratieve rompslomp. Bovendien rinkelt de kassa bij in-app aankopen een stuk harder, er hoeft bij een webapp namelijk geen afdracht gedaan te worden omdat de ontwikkelaar niet gebonden is aan de plichten van de Apple App Store, BlackBerry App World, Nokia Ovi Store, Windows Phone Marketplace of Android Market.

Snelkoppelingen maken

Snelkoppelingen maken op het bureaublad van uw telefoon is vrij simpel. Voor een iPhone gaat u als volgt te werk: open Safari en voer de url van de webapp in. Klik helemaal onderaan in het midden op de knop met het kadertje en het pijltje. Er komt een keuzemenu te voorschijn. Kies Zet in beginscherm. Er wordt een symbool aan uw beginscherm toegevoegd zodat u snel toegang krijgt tot deze website en webapp. U kunt eventueel nog de naam van de snelkoppeling wijzigen. Klik op Voeg toe om het venster te sluiten en het pictogram op uw beginpagina te zetten.

Op Android is het ook makkelijk een snelkoppeling te maken op één van de bureaubladen. Op zowel een telefoon als een tablet drukt u op het bureaublad op de menuknop. Vervolgens kiest u Toevoegen / Sneltoetsen / Bladwijzer. In dit overzicht van bladwijzers kunt er één kiezen. Bladwijzers toevoegen doet u in de browser door naar de toe te voegen website te navigeren, de menu-knop in te drukken, Bladwijzers te kiezen en tenslotte op Toevoegen te drukken.

In een wip maakt u een snelkoppeling van de webapp.

1. NOS

Een handige webapp voor uw dagelijkse nieuwsvoorziening is die van de NOS. Wanneer u met uw mobiel naar m.nos.nl gaat, oogt het beeld gelijk als een app, en niet als een 'gewone' website. De weergave is dus goed gericht op mobiele apparaten. U krijgt in eerste instantie slechts een paar hoofdlijnen te zien, en kunt per categorie voor meer berichten kiezen. Jammer is dat u de categorieën (nog?) niet zelf kunt bewerken, u kunt dus niet uw favoriete onderwerpen bovenaan zetten.

In het artikeloverzicht ziet u direct of het enkel een tekstbericht is, of dat er ook geluids- of filmfragmenten bij het artikel horen. Let wel op uw datalimiet als u onderweg filmpjes of geluidsfragmenten afspeelt. Vanuit de webapp is ook het laatste journaal te bekijken.

Direct op de hoogte met de NOS-webapp.

NOS

Url http://m.nos.nl/

Oordeel 7/10

Pluspunten

Direct het laatste nieuws

Veel geluids- en filmfragmenten

Laatste journaal te bekijken

Minpunten

Niet zelf categorieën kiezen

0 Reactie(s) op: 17 beste webapps

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.