16GB iPod touch blijkt intern nagenoeg gelijk aan grotere broers

Door: Wouter Hoeffnagel | 02 juni 2013 12:48

iPhone

De nieuwe vijfde generatie iPod touch 16GB is hardwarematig nagenoeg gelijk aan het 32GB en 64GB-model. De interne ruimtes waar in de duurdere modellen de camera aan de achterzijde en de interne componenten iPod touch Loop zijn geplaatst zijn in het 16GB-model simpelweg leeg gelaten.

Dit blijkt uit onderzoek van de reparatiewebsite iFixit, dat het nieuwe 16GB-model van de iPod touch volledig uit elkaar haalde. De binnenzijde van de 16GB iPod touch wijkt op een aantal kleine punten af van zijn grotere broers. Zo volgen de lintkabels 16GB-model aan de bovenzijde van het apparaat door de ontbrekende iSight-camera een nieuwe route. De kabel hoeft immers niet langer langs deze positie te lopen.

iFixit heeft de nieuwe 16GB iPod touch uit elkaar gehaald

Lege ruimtes

De plek waar in duurdere iPod touch-modellen de iSight-camera is geplaatst is in het 16GB-model door Apple simpelweg leeg gelaten. Dit geldt ook voor de plek waar in de duurdere modellen de interne componenten van iPod touch Loop, een accessoire waarmee je de iPod touch aan je pols kunt bevestigen, zijn bevestigd. De microfoon zit op het 32GB- en 64GB-model aan de achterzijde van het apparaat. Dit onderdeel is in de 16GB-variant verhuisd naar de bovenzijde van het apparaat.

De plek van de iSight-camera is in het 16GB-model simpelweg leeg

Alle overige onderdelen van de nieuwe iPod touch 16GB zijn identiek aan die van zijn grotere broers en op exact dezelfde wijze in het apparaat geplaatst. Meer informatie over de verschillen tussen de 16GB iPod touch vind je hier.

De nieuwe iPod touch 16GB is intern nagenoeg identiek aan zijn grotere broers

0 Reactie(s) op: 16GB iPod touch blijkt intern nagenoeg gelijk aan grotere broers

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.