15 tips voor accubesparing

Door: Joris Peterse | 07 november 2011 16:46

How To

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. pagina 2
  3. pagina 3

Het grootste minpunt van smartphones is de beperkte batterijduur. De meeste hebben een uithoudingsvermogen van maximaal een dag. Erg vervelend als u bereikbaar wilt zijn, maar geen stroomvoorziening in de buurt hebt, bijvoorbeeld op vakantie. Met deze tips kunt u de batterijduur verlengen en toch bereikbaar blijven.

Gebruiksgemak

Wanneer u alle tips in dit artikel op zou volgen, gaat uw smartphone-accu een stuk langer mee. Echter boet u wel in op het gebruiksbemak. Maak voor uzelf een keuze. U hoeft natuurlijk niet alle tips uit dit artikel op te volgen, maar zo weet u wel waar u op kunt letten.

1. Stand-by houden

U bent waarschijnlijk snel geneigd om uw smartphone uit uw zak te halen om bijvoorbeeld even te kijken of u nog een berichtje hebt gehad of om updates van een sociaal netwerk te checken. Een voor de hand liggende energiebesparingsmethode is deze nieuwsgierigheid te bedwingen en uw smartphone alleen uit de stand-by-stand te halen wanneer u uw toestel écht nodig hebt. Wanneer uw toestel stand-by staat blijft het scherm, een ware energieslurper, uit. Toch even kijken? Zet het scherm daarna gelijk weer uit.

De drang weerstaan om het toestel stand-by te houden komt de batterijduur ten goede.

2. Uitzetten wanneer ongebruikt

Hoewel u waarschijnlijk zo goed mogelijk bereikbaar wilt blijven kunt u zich afvragen of het wel nodig is het toestel altijd aan te hebben. Wanneer uw smartphone uit staat verbruikt hij natuurlijk geen stroom. Om batterij te besparen is het dus erg raadzaam uw toestel uit te schakelen, bijvoorbeeld wanneer u gaat slapen. Ook kunt u ervoor kiezen om uw toestel één keer per dag kort aan te zetten om alle sms'jes, voicemailberichten of gemiste oproepen te beantwoorden. Goed voor de accu, maar helaas niet voor uw bereikbaarheid.

Als het toestel uit staat wordt de batterij natuurlijk helemaal ontzien.

3. Vliegtuigmodus

Uw smartphone uitschakelen om zo batterij te besparen werkt effectief. Maar wanneer u uw telefoon meerdere malen uit- en weer aanzet, valt de batterijbesparing tegen. Het opstarten van uw telefoon kost namelijk ook de nodige batterijspanning. Een handiger alternatief in zulke gevallen is de smartphone in vliegtuigmodus te zeggen. In de vliegtuigmodus worden alle verbindingen uitgezet, waardoor de telefoon vooral in stand-by-modus veel minder energie verbruikt. Bovendien kost het in- en uitschakelen van de vliegtuigmodus minder energie dan het uit- en aanzetten van de telefoon.

De vliegtuigmodus houdt u onbereikbaar, maar is erg batterijvriendelijk.

4. Dataverbinding

Uw dataverbinding slurpt op een dag heel wat van uw batterijcapaciteit weg. Het is dus aan te raden uw dataverbinding uit te zetten. U ontziet hiermee uw accu, maar bent nog wel bereikbaar voor sms- en telefoonverkeer. Mocht u alsnog gebruik willen maken van uw internetverbinding, dan kunt u deze alsnog kort inschakelen. Om zo in één keer al uw mail, sociale netwerk-updates, WhatsApp-berichten, et cetera binnen te halen.

Zet de dataverbinding kort aan wanneer u gebruik wilt maken van mobiel internet.

5. Synchronisatie (push)

Wanneer u er toch liever voor kiest om uw internetverbinding aan te laten staan, is een andere energiebesparende optie het uitzetten van push-berichten. Wanneer push-berichten aan staan wordt er veel data verbruikt omdat de smartphone verbinding houdt met webservers. Zo kan er direct een melding worden verstuurd wanneer u een bericht, mailtje of andere belangrijke gebeurtenis ontvangt. Bovendien kosten deze meldingen (die regelmatig gepaard gaan met tril- en geluidalarm) zelf ook nog energie. U kunt bij de synchronisatieopties ervoor kiezen om bijvoorbeeld eens per uur of handmatig te synchroniseren.

Als push/synchronisatie uit staat wordt er minder data en dus minder stroom verbruikt.

0 Reactie(s) op: 15 tips voor accubesparing

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.