10 presentatie-apps voor je iPad

Door: Harry Hol | 26 april 2014 10:00

How To

Inhoudsopgave

 1. Inleiding
 2. pagina 2

Alleen vertellen is niet altijd genoeg. Ondersteun daarom je verhaal, jaarcijfers of spreekbeurt met een gelikte professionele presentatie. Naast PowerPoint zijn er meer apps die dit kunnen. Wij zetten tien apps op een rij die beloven dat je publiek zich geen moment verveelt als je hen toespreek.

Haiku Deck

Prijs: Gratis

De makers van Haiku Deck weten hoe mensen presentaties maken: ze willen iets vertellen en zoeken daar tegelijk beeld bij, meestal via Google. Haiku Deck integreert het zoeken naar beeld in de app. Op basis van de teksten in de dia's suggereert het programma plaatjes die bij de dia passen.

De zoekresultaten zijn altijd beelden die via de Creative Commons-licentie gebruikt mogen worden. Premium-afbeeldingen en -thema's kosten wel geld. Uiteraard zijn onze eigen foto's op de camerarol ook toegankelijk. Presentaties kunnen we delen via Facebook, e-mail, Twitter of via een blog.

Keynote

Prijs: € 8,99

Hét presentatieprogramma van Apple. De iPad-versie bestaat alweer een tijdje, maar is nog steeds een top-applicatie voor een mooie en evenwichtige show. Diverse animaties en mooie overgangen zorgen voor een vloeiende presentatie. De standaard-vormgeving is naar eigen smaak aan te passen, inclusief eigen foto's.

Toch blijft elke presentatie een duidelijk 'Apple-gevoel' houden. Dat laatste verdwijnt overigens als we een presentatie als PowerPoint-compatible bestand exporteren. De sjeu is er dan onmiddellijk af en animaties worden tot een karig minimum teruggebracht.

Google Drive

Prijs: Gratis

Bij Google Docs zit ook een basale presentatie-ontwerper. Dit ontwerpen kan helaas niet in de iPad-app, waar we wel teksten en spreadsheets in kunnen aanmaken. We zijn dus beperkt tot het afspelen van dia's die we via de web-interface hebben samengesteld.

Het resultaat is niet bijster elegant, met simpele animaties zoals invliegen van tekst of een rechttoe-rechtaan 'fade-in'. Het grote voordeel is natuurlijk de cloudopslag van Google Drive zelf: we hebben onze presentaties altijd bij ons - als we internet hebben.

Presentation Viewer - Free

Prijs: Gratis (Premium-versie € 2,69)

Deze app biedt geen ontwerpscherm, maar biedt alleen een afspeelmogelijkheid voor eerder gemaakte ppt-bestanden (PowerPoint). Zonder integratie met iCloud of Dropbox is het op slechts twee manieren mogelijk om presentaties te importeren: via een kabel tussen iPad en iTunes of via de mail.

De app is buggy, soms ontbreekt zonder aanwijsbare reden de afspeelknop. De gratis versie zit vol advertenties die we voor 2,69 kunnen verwijderen. Er zijn veel betere alternatieven op de markt, laat deze dus links liggen.

Slideshark

Prijs: Gratis

Als pure presentatie-speler steekt Slideshark met kop en schouders boven zijn concurrenten uit. Het programma weet Microsoft-presentaties heel goed af te spelen. Er zijn handige hulpjes zoals een ingebouwde 'laserpointer': door een vinger op het scherm te houden verschijnt daar een rode stip.

Ook kunnen we de iPhone gebruiken als 'remote' voor presentaties op de iPad. Minpunt is de verplichting om Slidesharks eigen cloudopslag (100MB gratis) te gebruiken. We kunnen ook presentaties importeren uit Dropbox of andere clouddiensten, maar dit is wel wat omslachtig.

2 Reactie(s) op: 10 presentatie-apps voor je iPad

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 29 april 2014 00:15 Anoniem
  dus…?
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 3 mei 2014 22:28 tipper
  De app 2 screens en de bijbehorende 2 screens remote hoort m.i. ook zeker in dit overzicht thuis. Zie ook deze review
  http://www.tcgeeks.com/best-ipad-presentation-tools/
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.