10 Hollywood-games op de iPad

Door: Richard Borgman | 15 januari 2015 10:30

iPad

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. pagina 2

De iPad biedt naast leuke, kleine spelletjes ook grote, meeslepende games. Ze nemen je mee naar andere werelden of geven je het idee in de schoenen van een held te staan. Deze grafische vaak indrukwekkende games maken nog meer indruk als ze via Apple TV worden afgespeeld op een groot beeldscherm.

The Walking Dead

Prijs: € 4,49 (+ in-app-aankopen)

Omvang: 532 MB

Score: 5 / 5

The Walking Dead: The Game is misschien wel het beste voorbeeld van hoe een bioscoopervaring vertaald kan worden naar een iPad-game. Het spannende verhaal wordt met overtuigende scènes verteld, waarin mooie beelden en animaties worden gekoppeld aan door professionele acteurs ingesproken stemmen. Jouw acties en keuzes bepalen de verloop van het verhaal. Eén verhaal wordt in delen uitgebracht, verkrijgbaar via in-app-aankopen. Seizoen 1 en 2 bieden beide een geweldige ervaring en zijn net als de tv-serie zeker niet alleen geschikt voor horrorfans.

The Wolf Among Us

Prijs: € 4,49 (+ in-app-aankopen)

Omvang: 635 MB

Score: 4 / 5

De makers van The Walking Dead: The Game hebben hun format van interactieve, meeslepende filmscènes op een serie stripboeken losgelaten. Het resultaat is The Wolf Among Us, een griezelig en fascinerend verhaal over sprookjesfiguren die vermomd als gewone mensen in een appartement leven. De actie wisselt tussen rustig op onderzoek gaan en spannende actiescènes. Net als The Walking Dead bepalen de keuzes van de speler het verdere verloop van het verhaal en is het bedoeld voor de volwassen speler. Een origineel en pakkend avontuur.

Valiant Hearts

Prijs: € 4,49 (+ in-app-aankopen)

Omvang: 465 MB

Score: 5 / 5

Misschien is Valiant Hearts een vreemde eend in de bijt als we het over bioscoopervaringen met iPad-games hebben. Toch is de manier waarop het verhaal als interactief stripboek wordt verteld zo meeslepend, dat we iedereen aanraden deze game op een groot scherm in een donkere kamer te spelen. Je volgt vier helden tijdens de Eerste Wereldoorlog. De sterke personages spelen een belangrijke rol in het spel, waarin wordt afgewisseld tussen verhaalonderdelen, puzzels en verkenningselementen. Valiant Hearts is een stijlvol avontuur dat in delen wordt verkocht.

Max Payne Mobile

Prijs: € 2,69

Omvang: 1,19 GB

Score: 4 / 5

Max Payne is al een wat oudere game die destijds op de pc grote indruk maakte. De keiharde actiegame koppelde harde actie van John Woo-films met een nieuw spelelement: bullet time. Door tijdelijk in een slow-motionstand te gaan, kon je meerdere vijanden snel uitschakelen. De iPad-versie van de game voelt allerminst verouderd aan. Max Payne geeft je het gevoel de hoofdrol te spelen in een enerverende actiefilm. De game is opgewaardeerd naar beelden voor het Retina-scherm en de besturing is zelf aan te passen.

Knights of the Old Republic

Prijs: € 8,99

Omvang: 1,98 GB

Score: 4 / 5

Voor veel Star Wars-fans is Knights of the Old Republic dé game om echt helemaal op te gaan in het Star Wars-universum. Het origineel werd in 2003 uitgebracht, maar de prachtige werelden blijven op de iPad ook in 2014 boeien. Deze actiegame met rollenspelelementen speelt zich 4000 jaar voor de eerste Star Wars-film af. De gevechten met tegenstanders spelen zich deels 'live' af en deels met vooraf ingestelde acties. Bevat ook een soundtrack die goede speakers verdient.

0 Reactie(s) op: 10 Hollywood-games op de iPad

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.