10 Direct beschikbare tablets

Door: volkert-deen | 02 februari 2011 01:05

Nieuws

Inhoudsopgave

 1. Inleiding
 2. pagina 2
 3. pagina 3
 4. pagina 4
 5. pagina 5
 6. pagina 6
 7. pagina 7
 8. pagina 8
 9. pagina 9
 10. pagina 10

Een beetje manager loopt dezer dagen met een iPad rond. Je zou haast denken dat er niets anders te krijgen is, hier in Nederland.

Nadat de hele pc-industrie ongelovig had toegekeken hoe Apple’s iPad uit het niets van de tablet-pc een klaterend succesnummer maakte, buitelden de leveranciers over elkaar met productaankondigingen van nieuwe tablets. De een zou nog mooier worden dan de andere; Microsoft had plannen voor een pracht van een Courier, maar trok zich terug; HP schiep verwachtingen en verwarring door allerlei versies van een ‘Slate’ aan te kondigen met allerlei besturingssystemen, zonder dat daar iets werkelijk concreets van gekomen is (de PalmPad zou tijdens de afgelopen CES worden aangekondigd, maar viel vooral op door afwezigheid), en ook Google’s Chrome OS zou eind vorig jaar al op een tablet verschijnen, maar ook daar is het Duke Nukem-gehalte weer enorm.

Naar het schijnt verschijnen in het Verre Oosten dagelijks nieuwe en beter kopieën van tablets die hier nog niet eens bestaan – maar hoe zit het hier nu eigenlijk? Wat kun je hier in Nederland op tablet-gebied daadwerkelijk kopen, behalve die vermaledijde iPad? In dit artikel hebben we negen tablets verzameld die op het moment van schrijven te bestellen zijn bij verschillende Nederlandse leveranciers. We vermelden de voornaamste kenmerken, en uiteraard vergelijken we de producten met de huidige standaard op dit gebied.

Ambiance Technology AT-Tablet

De AT-Tablet van het nota bene Nederlandse Ambiance Technology is, samen met de Viewsonic ViewPad 10 (zie verderop), de enige Windows 7 tablet die, voor zover wij kunnen nagaan, op dit in Nederland via reguliere kanalen verkrijgbaar is. De AT-tablet lijkt erg op de iPad: hij is iets langwerpiger, iets dikker en iets zwaarder dan de iPad, maar is veel meer een volwaardige pc, met zijn LAN-aansluiting en 160GB harde schijf. De prijs is nagenoeg gelijk, maar hoewel de processor in de AT-Tablet 0,66GHz sneller is dan de CPU in de Apple, mag duidelijk zijn dat Apples iOS specifiek voor mobiele toepassingen is ontworpen. Windows 7 is dat duidelijk niet, en we houden dan ook ons hart vast voor de prestaties van de AT-Tablet. Dat het OS zelf wel wil draaien op deze configuratie geloven we best – maar er is geen App Store of Market vol vederlichte mobiele toepassingen voor Windows 7, en wie denkt dat hij deze tablet kan gebruiken als alternatief voor een gewoon notebook, kan maar beter eerst even bedenken welke software hij hierop van plan was te gaan draaien. Bijster snel zal het niet zijn.

Besturingssysteem: Windows 7 Home Premium

Afmetingen: 263x168x18,5mm

Gewicht: 975gram

Scherm: 25,4cm (10inch) capacitief multitouch LCD (1024x600 pixels)

Processor: Intel Atom N450 1,66GHz

Geheugen: 2GB DDR2 / 160GB HDD

Netwerkverbindingen: 3G / Wifi 802.11 b/g/n / Bluetooth 2.1 / LAN

Leverancier: Ambiant Technology

Richtprijs: € 600,-

0 Reactie(s) op: 10 Direct beschikbare tablets

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.