‘Windows RT slaat niet aan ondanks forse groei tabletmarkt’

Door: Elmar Rekers | 02 mei 2013 08:50

Nieuws

In het eerste kwartaal van 2013 werden er wereldwijd 49,2 miljoen tablets verscheept, ruim 142 procent meer dan in dezelfde periode een jaar eerder. Dat blijkt uit onderzoekscijfers die IDC deze week presenteerde.

Apple is met 19,5 miljoen verkochte iPads nog altijd marktleider (39,6 procent), al ziet de iPhone-maker wel dat zijn grootste concurrent Samsung het marktaandeel heeft verdubbeld. Waren de Galaxy Tabs in de eerste drie maanden van 2012 nog goed voor 8,8 procent van de markt, het afgelopen kwartaal was dit gegroeid naar 17,9 procent.

Budgettablets

Naast Samsung zijn het vooral producenten van Aziatische budgettablets die een opvallend sterke opmars maken. Goedkope tablets van bijvoorbeeld HP, Toys R Us en Toshiba doen het erg goed. “Er bestaat geen twijfel over, de groei zit aan de onderkant van de markt”, aldus een analist van IDC tegenover Reuters.

Het succes van goedkope tablets is er volgens IDC mede verantwoordelijk voor dat Android nu het meest gebruikte besturingssysteem op tablets is (56,5 procent). Microsoft lijkt met Windows 8 en Windows RT echter nog geen speler van belang te zijn. Tablets die op het nieuwe besturingssysteem draaien zijn goed voor 3,7 procent van de verscheepte tablets in het eerste kwartaal. Van de Surface-tablets (Pro en RT) werden er volgens IDC 900.000 verscheept. Hiermee vallen de prestaties van Windows-tablets lager uit dan eerdere voorspellingen van Strategy Analytics.

0 Reactie(s) op: ‘Windows RT slaat niet aan ondanks forse groei tabletmarkt’

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.