‘Windows Phone stoot BlackBerry van derde plaats’

Door: Elmar Rekers | 16 mei 2013 16:42

iPad

Windows Phone heeft BlackBerry uit de top drie smartphone-besturingssystemen geknikkerd. Dat blijkt uit cijfers die onderzoeksbureau IDC donderdag publiceerde over het eerste kwartaal van 2013. Android en iOS maken nog altijd de dienst uit, met een gezamenlijk marktaandeel van 92,3 procent.

Eerder deze week bleek ook uit onderzoek van Gartner al dat Android en iOS samen de dienst uitmaken op de wereldwijde smartphonemarkt, en dat de strijd tussen BlackBerry en Windows Phone zich afspeelt in de marge.

Ook de cijfers van IDC bevestigen dit donderdag. Android is volgens de onderzoekers terug te vinden op 75 procent van alle smartphones die in het eerste kwartaal zijn verkocht, waar dat in de eerste drie maanden van 2012 nog 59,1 procent was. Een stijging van bijna 80 procent.

BlackBerry versus Windows Phone

Android lijkt wat van zijn winst te danken te hebben aan de iPhone, aangezien het marktaandeel van Apple met 6,6 procent terugliep naar 17,3 procent. Ook BlackBerry zag het marktaandeel fors afnemen. Slechts 2,9 procent van alle smartphones draait momenteel op een OS van BlackBerry, aldus IDC.

Windows Phone maakte, procentueel gezien, de sterkste stijging door. Had Microsoft begin 2012 nog een marktaandeel van amper 2 procent, het afgelopen kwartaal was dat naar 3,2 procent gegroeid. Hiermee weet het de derde positie op de smartphonemarkt in te nemen, ten koste van BlackBerry.

0 Reactie(s) op: ‘Windows Phone stoot BlackBerry van derde plaats’

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.