“Toekomstige iPhone of iPad heeft 128 GB opslagruimte”

Door: matthijs-van-den-broek | 28 januari 2013 07:37

Mac

Een ontwikkelaar in de VS heeft ontdekt dat in een nieuwe bètaversie van iOS 6.1 een referentie bevat naar ondersteuning van iOS-apparaten met 128 gigabyte opslagcapaciteit.

Het zou kunnen gaan om de nieuwe iPhone 5S of om een nieuwe generatie iPad. En er zijn meerdere bronnen die dit gerucht ongeveer bevestigen (zie: 9to5Mac).

Maar het zou ook goed kunnen dat Apple pas later een apparaat met meer opslag op de markt wil brengen. De maximale hoeveelheid dataopslag op iOS apparaten is op dit moment 64 gigabyte: de duurste iPhones en iPads zijn met deze opslagcapaciteit beschikbaar.

Wie de tweet van de ontwikkelaar, want dat is de bron waar onder anderen NU.nl zich op baseert leest en de bijbehorende conversatie erbij pakt, ziet dat er al direct disucssie ontstaat over het hoe, wat, wanneer en waarom van deze mogelijke stap van Apple.

Het is trouwens maar zeer de vraag, of dit als een belangrijk extra voordeel gezien gaat worden door consumenten nu clouddiensten als dropbox, Skydrive en Google Drive het steeds gemakkelijker maken om overal je data en muziek te stallen en te benaderen vanaf verschillende toestellen. HTC levert bijvoorbeeld standaard gratis Dropbox ruimte bij de top-smartphone modellen. De standaard ruimte op iCloud van Apple is nog steeds maar 5 gigabyte.

0 Reactie(s) op: “Toekomstige iPhone of iPad heeft 128 GB opslagruimte”

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.