'Steve Jobs adviseerde president Bush over het handelsbeleid van de VS'

Door: Wouter Hoeffnagel | 12 februari 2012 13:45

Nieuws

Steve Jobs is in 1990 lid geweest van de Export Council, de raad voor export in de Verenigde Staten, van president H.W. Bush. Dit heeft Amerikaanse ministerie van Economische Zaken bevestigd.

Het ministerie van Economische Zaken komt met de bevestiging nadat een FBI-document was uitgelekt waarin Jobs werd besproken als mogelijk lid van de Export Council. In het document beschrijven allerlei bekenden van Jobs zijn karakter en persoonlijkheid.

Manipulerend

Veel mensen zijn positief en complimenteren Jobs voor zijn karakter, integriteit en wijze van zaken doen. Deze bekenden bevelen hem daarom aan voor een positie onder president H.W. Bush. Een opvallend aantal mensen is echter minder positief en beschrijft Jobs als manipulerend en niet altijd eerlijk.

Zo laat één persoon weten dat "enorme macht van Jobs ervoor heeft gezorgd dat hij eerlijkheid en integriteit uit het oog is verloren, waardoor hij de waarheid verdraait". Een andere bron beschrijft Jobs als een manipulerend persoon, die niet altijd volledig eerlijk was.

LSD

Daarnaast stelt één persoon dat de Apple-CEO "integriteit heeft zolang hij zijn in krijgt". Een andere bron van de FBI beschrijft hoe Jobs in zijn jeugd experimenteerde met drugs als LSD. Jobs is later openlijk voor zijn LSD-gebruik uitgekomen. De namen van de bronnen zijn uit het document verwijderd, waardoor niet te achterhalen is wie de uitspraken heeft gedaan en hoe betrouwbaar deze zijn.

De Export Council is een raad die twee keer per jaar samen komt om de president van de Verenigde Staten advies te geven over het handelsbeleid van het land. De leden van de raad krijgen niet betaald voor hun activiteiten voor de Export Council.

0 Reactie(s) op: 'Steve Jobs adviseerde president Bush over het handelsbeleid van de VS'

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.