'Samsung maakt A9-chip voor iPhone 7'

Door: matthijs-van-den-broek | 15 juli 2013 11:41

Mac

Samsung zal in 2015 de A9-chip gaan maken die waarschijnlijk gebruikt gaat worden in de iPhone 7. Dat meldt de Korea Economic Daily.

Hoewel de patentoorlog tussen Apple en Samsung oneindig lijkt en de relatie tussen de twee bedrijven op zijn zachts gezegd niet zo heel goed is, blijft Apple kennelijk afhankelijk van Samsung voor het produceren van processoren voor de iPhone.

De Korea Economic Daily meldt dat de 14 nanometer A9-chip in 2015 in productie zal gaan en de iPhone 7, waar de chip in moet worden verwerkt, in de tweede helft van dat jaar verkrijgbaar zou moeten zijn.

Het nieuws volgt kort op een bericht van vorige week waarin de Wall Street Journal onthulde dat Apple een deal heeft getekend met TSMC ( Taiwanese Semiconductor Manufacturing). In die overeenkomst staat dat dit bedrijf A-series processoren gaat maken voor Apple vanaf 2014.

Apple wil natuurlijk minder afhankelijk zijn van Samsung, de deal van vorige week staat in het teken daarvan. Toch lukt het in Cupertino nog niet om zich geheel te ontdoen van Samsung. De vraag is natuurlijk of ze dat daar wel moeten willen.

0 Reactie(s) op: 'Samsung maakt A9-chip voor iPhone 7'

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.