'Samsung kopieert screenshot van iPhone op promopagina Galaxy Player 50'

Door: Wouter Hoeffnagel | 18 oktober 2011 20:12

Nieuws

Samsung wordt beschuldigt van het kopiëren van een screenshot van de iPhone op promotiemateriaal voor de Galaxy Player. Een afbeelding op haar website komt verdacht veel overeen met een screenshot die op een blog werd geplaatst.

De screenshot van de Maps-applicatie van de iPhone werd door Laura Scott in 2008 op BlogHer geplaatst. De afbeelding is vervolgens opgedoken op een promotiepagina van Samsung voor de Galaxy Player 50, een concurrent van de iPod touch. Het is niet duidelijk hoe de afbeelding op de website terecht heeft gekomen. Samsung heeft de pagina waarop de afbeelding werd vertoond inmiddels verwijderd.

Het incident komt voor Samsung op een slecht moment. Het bedrijf is verwikkeld in een reeks rechtszaken met Apple. Hierbij beschuldigt Apple Samsung onder andere van het kopiëren van het ontwerp van haar apparaten. Ook claimen beide bedrijven dat hun concurrent inbreuk maakt op patenten die zij in handen hebben.

Een screenshot van de Galaxy Player 50-pagina (Bron: Daring Fireball)

In Nederland heeft dit onder andere geleid tot een tijdelijk verkoopverbod op drie smartphones van Samsung. Ook heeft Samsung een poging gedaan via vier kort gedingen een verkoopverbod van de iPhone en iPad af te dwingen. De rechter heeft deze kort gedingen echter afgewezen.

Via: Daring Fireball & Jeremy Philippe

0 Reactie(s) op: 'Samsung kopieert screenshot van iPhone op promopagina Galaxy Player 50'

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.