'Rechtszaak tegen Megaupload-oprichter is bedreigen voor innovatie op internet'

Door: Wouter Hoeffnagel | 27 juni 2012 19:37

Nieuws

Apple oprichter Steve Wozniak stelt dat de rechtszaak tegen Kim Dotcom van Megaupload nep is en een bedreiging vormt voor innovatie op het internet. Dotcom wordt beschuldigd van het faciliteren van internetpiraterij op grote schaal.

Wozniak deed de uitspraken in een interview met The Associated Press. De Apple-oprichter stelt dat veel mensen Megaupload voor legale doeleinden gebruikte voordat de Amerikaanse overheid de dienst in januari uit de lucht haalde. Dotcom zat in totaal een maand in de cel voordat hij op borgtocht vrij wist te komen.

Buiten proportie

Wozniak is van mening dat de maatregelen buiten proportie zijn. In het interview vergelijkt De Apple-oprichter Megaupload met een snelweg en gebruikers die illegale films en muziek delen met mensen die te hard rijden. Wozniak stelt dat je een snelweg ook niet afsluit omdat iemand te hard rijdt. De Apple-oprichter bracht eerder al een bezoek aan Dotcom in Nieuw-Zeeland.

Ook Dotcom is van mening dat de aanklachten nergens op gebaseerd zijn. In een apart interview met The Associated Press zegt de oprichter van Megaupload weten dat mensen die zich verdiepen in zijn zaak zullen realiseren dat dit soort meningsverschillen over auteursrechten tussen Hollywood en cloud-gebaseerde opslagdiensten een politiek debat is. Dotcom stelt dat deze meningsverschillen niet zouden moeten worden uitgevochten in de rechtszaal en het inbeuken van zijn voordeur niet rechtvaardigt.

0 Reactie(s) op: 'Rechtszaak tegen Megaupload-oprichter is bedreigen voor innovatie op internet'

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.