'Nieuwe MacBook Pro's in november beschikbaar'

Door: Wouter Hoeffnagel | 23 oktober 2011 12:45

Nieuws

De MacBook Pro krijgt waarschijnlijk pas in november een upgrade krijgen. De update stond eigenlijk voor eind september op de planning. Door de lancering van de iPhone 4S en iOS 5 heeft Apple echter al haar medewerkers op deze projecten gezet, waardoor de lancering van de nieuwe MacBook Pro vertraging heeft opgelopen.

Dit heeft een anonieme bron die bekend is met de producten gezegd tegen Apple Insider. De nieuwe MacBook Pro's bevatten waarschijnlijk snellere versies van de Core i-Series Sandy Bridge-processoren, maar zijn naar verwachting verder grotendeels gelijk aan de huidige generatie. De 15 en 17 inch modellen van de laptop kunnen worden voorzien van een 2.0GHz, 2.2GHz en 2.3GHz quad-core processor.

Het is overigens niet duidelijk of het sluiten van een fabriek van Catcher Technology in China iets met de vertraging te maken heeft. De fabriek, die aluminium unibody-behuizingen voor onder andere de MacBook Pro produceert, werd gesloten door de Chinese overheid nadat omwonende hadden geklaagd over een 'vreemde geur' die de fabriek zou verspreiden. Catcher is momenteel druk bezig met het aanpassen van apparatuur en productieprocessen in de hoop snel weer open te kunnen.

Al langer wordt er een update voor de MacBook Pro verwacht. Zo gingen er geruchten dat Apple de MacBook Pro gaat voorzien van Sandy Bridge-processoren en doken nieuwe varianten van de notebook op in Apple's inventarissysteem.

0 Reactie(s) op: 'Nieuwe MacBook Pro's in november beschikbaar'

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.