'Microsoft onthult maandag eigen Windows 8-tablet'

Door: Elmar Rekers | 15 juni 2012 10:05

#brandedcontent

Microsoft zal maandag een eigen tablet onthullen. Dat meldt website All Things Digital op basis van anonieme bronnen en een uitnodiging van Microsoft voor een 'mysterieuze persconferentie' op 18 juni.

Door een tablet onder eigen naam te ontwikkelen, zou Microsoft volgens de bronnen denken een geduchte concurrent van de iPad in handen te hebben. De tablet draait vermoedelijk op Windows RT, maar nog onduidelijk is wie er voor de productie is aangetrokken.

Het PR-bureau dat alle Windows en Windows Phone-zaken voor Microsoft afhandelt, had donderdag uitnodigingen verstuurd naar Amerikaanse media voor een mysterieus pers-evenement. De kans dat er nieuwe Windows Phone-toestellen worden onthuld is echter klein, aangezien Microsoft twee dagen later een speciale persconferentie rond zijn mobiele besturingssysteem zal houden.

Concurreren met iPad

Geruchten over een eigen tablet van Microsoft gaan al enige tijd rond. Om direct te kunnen concurreren met de iPad van Apple, zou Microsoft per se zelf de hard- en software van de tablet willen ontwikkelen. Maandag zal dus duidelijk worden of Microsoft daadwerkelijk met een eigen Windows 8-tablet op de proppen komt.

Naast Microsoft werkt ook Google aan een eigen tablet. De zoekgigant ontwikkelt samen met Asus de Nexus-tablet. Het betreft hier een 7 inch-apparaat dat het moet opnemen tegen de goedkope Kindle Fire-tablet. Verwacht wordt dat Google zijn tablet eind deze maand tijdens de I/O-conferentie zal onthullen.

0 Reactie(s) op: 'Microsoft onthult maandag eigen Windows 8-tablet'

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.