'Marktaandeel iPad groeit naar 60 procent'

Door: Elmar Rekers | 19 september 2012 13:19

iPad

Apple zal de tabletmarkt nog jaren domineren met de iPad. Dat blijkt uit cijfers die onderzoeksbureau IDC woensdag heeft gepubliceerd. Microsoft zal met Windows 8-tablets een kleine groep gebruikers aan zich binden.

Volgens IDC groeit het marktaandeel van Apples iPad dit jaar naar 60 procent. Vorig jaar had de tablet van Apple 57,2 procent van de markt in handen. Ondanks de verwachting dat zich meer spelers op de tabletmarkt zullen melden, voorspelt IDC dat het marktaandeel van de iPad slechts licht zal dalen. In 2016 komt dit uit 58 procent.

Tabletverkoop 2012

De markt voor tabletsystemen blijkt harder te groeien dan werd gedacht. Voorspelde IDC enkele maanden geleden nog dat er een totaal van 107,4 miljoen tablets over de toonbank zouden gaan in 2012, nu heeft het bureau de verwachtingen opgekrikt naar 117,1 miljoen units wereldwijd. In 2016 zullen er 261,4 miljoen tablets van de hand gaan.

Android zal dit jaar het marktaandeel vermoedelijk licht zien dalen, naar 35,3 procent. De introductie van Windows 8-tablets lijkt hier medeverantwoordelijk voor te zijn. Volgens IDC zal Microsoft eind 2012 een marktaandeel van 4 procent hebben. Volgend jaar groeit dit nog gestaag door naar 6 procent.

Microsoft Surface

"Het aantal verscheepte tablets zal relatief laag blijven", vertelt onderzoeker Jennifer Song over de introductie van Microsofts Surface-tablets. "Dit vooral omdat de prijzen hoog liggen en er bij de consument verwarring zal ontstaan over de nieuwe systemen." Wel meent Song dat er genoeg ruimte op de markt is voor een nieuwe speler.

0 Reactie(s) op: 'Marktaandeel iPad groeit naar 60 procent'

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.