'iPad 5 stukken lichter dan iPad 4'

Door: matthijs-van-den-broek | 21 mei 2013 09:35

iPad

Digitimes meldt nieuwe ontwikkelingen rondom de nieuwste generatie iPad: de iPad 5. Het apparaat zou 25 tot 33 procent lichter zijn dan zijn voorganger, de iPad 4.

Verder krijgt de nieuwe iPad hetzelfde uiterlijk als de iPad Mini. De proefproductie kan ieder moment beginnen, volledige volumes zullen vanaf deze zomer en waarschijnlijk in juli worden geproduceerd.

Dat duidt op een lancering van de iPad 5 en het verschepen van de nieuwste Apple tablet in september. Apple zou in september zo’n 2 tot 3 miljoen exemplaren willen verschepen.

Het scherm krijgt een resolutie van 2048 x 1536 pixels, dat is dezelfde resolutie als de huidige iPad. Het scherm wordt ook iets dunner: de dikte van de glasplaat wordt teruggebracht van 0.25 mm naar 0.2 mm. Ook de rand van het scherm wordt minder dik; qua uiterlijk zal de iPad 5 hierdoor sterk op de iPad mini gaan lijken.

Het is zeer waarschijnlijk dat Apple na de zomer ook met het nieuwe besturingssysteem iOS 7 zal komen. Waarschijnlijk draait de nieuwe iPad 5 op dit systeem, waarvan de verwachting is dat er veel gaat veranderen ten opzichte van het huidige iOS 6.

0 Reactie(s) op: 'iPad 5 stukken lichter dan iPad 4'

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.