'iPad 3 wordt dikker en krijgt dualcore A6-chip'

Door: Elmar Rekers | 09 februari 2012 09:48

Nieuws

Apple zal de iPad 3 voorzien van een A6-soc met twee cores in plaats van vier. Dat claimen anonieme bronnen van website The Verge. Daarnaast zouden ook de eerste foto's van de iPad 3-behuizing zijn uitgelekt.

Volgens de website hebben verschillende bronnen bevestigd dat de nieuwe tablet een 'iPad Retina Display' krijgt, met een resolutie van 2048 x 1536 pixels. De iPad 3 zou fysiek vrijwel identiek zijn aan de iPad 2, alleen wordt deze wel een millimeter dikker om zo ruimte te maken voor een grotere batterij.

Opvallend is dat de bronnen spreken over een dualcore A6-cpu, daar waar een concurrerende tabletprocessor als de Tegra 3 reeds over vier kernen beschikt. Wel zou er in deze A6-soc een aanzienlijk krachtigere gpu zitten voor de grafische verwerking.

iPad 3-behuizing

Dat de iPad 3 opvallend veel op zijn voorganger lijkt zou ook duidelijk worden uit enkele foto's die er donderdag van de tabletbehuizing zijn opgedoken. Hierop is te zien dat de batterij op een andere plek komt te zitten en dat er een camera met een grotere lens wordt ingebouwd.

Of deze geruchten op enige waarheid zijn berust zal vermoedelijk pas duidelijk worden wanneer Apple de iPad 3 officieel aankondigt. Verwacht wordt dat Apple zijn nieuwe tablet eind februari of begin maart uit de doeken zal doen, om deze enkele dagen later in de winkelschappen te leggen.

0 Reactie(s) op: 'iPad 3 wordt dikker en krijgt dualcore A6-chip'

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.