‘iOS 7 op 10 september naar iPhone, iPad en iPod touch’

Door: Elmar Rekers | 27 augustus 2013 08:28

iPad

Apple zal zijn nieuwe mobiele besturingssysteem iOS 7 op 10 september lanceren. Dat blijkt althans uit een opgedoken e-mail van technologieconcern Nuance - dat onder meer aan spraakassistent Siri werkt - aan mede ontwikkelaars.

Er gaat al weken geruchten rond dat Apple op 10 september een persconferentie zal houden, waar onder meer de nieuwe iPhone 5S en iPhone 5C zullen worden onthuld. Apple lijkt die dag dus ook direct het eerder dit jaar gepresenteerde iOS 7 vrij te geven, waardoor bezitters van een iPhone 5, iPhone 4S en iPhone 4 hun toestel zullen kunnen upgraden.

Nieuw design

Naast de iPhone zal iOS 7 ook beschikbaar komen voor iPad en iPod touch. Het besturingssysteem belooft op veel punten te breken met het huidige iOS 6. Vooral het uiterlijk is hierbij door Apple onder handen genomen. Zo worden veel vensters en icoontjes transparant en is het heldere kleurgebruik opvallend.

Daarnaast worden de multitask-opties uitgebreid, is het notificatiecentrum verbeterd en zijn zaken as wifi en Bluetooth snel in of uit te schakelen via een nieuw controlepaneel.

1 Reactie(s) op: ‘iOS 7 op 10 september naar iPhone, iPad en iPod touch’

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • 9 september 2013 20:22 Anoniem
    ook ipad dus 10 sept
    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
    met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.