'iOS 4.1 lost iPhone 3G-problemen op'

Door: loek-essers | 09 september 2010 11:21

Nieuws

De nieuwe versie van iOS 4.1 lost de problemen van iPhone 3G gebruikers op. Het tij lijkt gekeerd. Verder zijn er nieuwe functies toegevoegd voor gebruikers van de iPhone 4 en 3GS.

De introductie van het nieuwe besturingssysteem iOS 4 was voornamelijk goed nieuws voor iPhone 3GS-bezitters en nieuwbakken iPhone 4-kopers. Het besturingssysteem deed de iPhone 3G, de oudste nog ondersteunde iPhone, geen goed. De telefoon werd zeer traag en reageerde soms helemaal niet na de upgrade. Veel gebruikers besloten vervolgens om te downgraden naar firmware versie 3.

In zijn laatste presentatie beloofde Steve Jobs, ceo van Apple, beterschap voor deze gebruikers, en het lijkt erop dat hij zijn woord houdt. Op het Apple Support forum zijn de reacties van 3G-gebruikers positief. "De 3G staat weer te springen om berichten naar vrienden te sturen, de kalender te bekijken en kan zelfs een afspraak toevoegen. We zijn op Safari gegaan en kwamen heelhuids terug. Wat een opluchting", zegt gebruiker 'ramblinrose'.

Nieuwe functies

De reacties zijn overwegend positief maar lossen niet voor iedereen de problemen op. "Ik heb mijn 3G geüpdatet van 4.01 naar 4.1. De 'verbetering' is absoluut minimaal - sommige dingen werken marginaal beter, maar de sms-functie is nog steeds vrijwel onbruikbaar", stelt 'Sangoma', die er van overtuigd is dat het de bedoeling van Apple is om iOS 4 slecht te laten presteren op de 3G om gebruikers te dwingen een nieuw model te kopen. Vergelijkbare reacties zijn schaars op het forum.

iOS 4.1 breng ook een aantal nieuwe functies naar de iPhone die al werden aangekondigd door Jobs. Zo is er Game Center, een sociaal netwerk voor gamers die met elkaar spellen kunnen spelen via de iPhone. De iPhone 4 krijgt High Dynamic Range (HDR) fotografie, een techniek waarbij drie foto's worden geschoten met verschillende lichtsterktes om meer detail in het beeld te brengen.

Spellingcorrectie kan uit

Het is ook mogelijk om met de iPhone 4 en de vierde generatie iPod Touch HD-video's te uploaden. Verder voegt Apple het sociale iTunes-netwerk Ping toe aan de iTunes app. De 4G iPod Touch beschikt nu ook over de mogelijkheid om Face Time te gebruiken, waarmee videogesprekken gevoerd kunnen worden.

iPhoneclub wijst erop dat er naast de grote veranderingen ook verschillende kleine functionaliteiten zijn toegevoegd en verschillende bugs zijn verholpen. Het is vanaf nu mogelijk de spellingcorrectie uit te schakelen, een functie die door veel gebruikers als hoogst irritant werd ervaren. Daarnaast wordt het scherm vergrendeld als de telefoon aan het oor wordt gehouden, zodat het niet meer mogelijk is om met oor en wang onbedoeld knoppen in te drukken.

Bron: Webwereld.nl

0 Reactie(s) op: 'iOS 4.1 lost iPhone 3G-problemen op'

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.