'HP na Apple grootste in tabletmarkt'

Door: rene-schoemaker | 16 september 2011 08:16

Nieuws

Als HP doorgaat met zijn TouchPad en die tegen aantrekkelijke prijzen blijft verkopen, zal de waarde van HP's pc-divisie verdubbelen en wellicht zelfs verdrievoudigen. HP wordt na Apple de grootste.

Dat zegt het Britse analistenbureau Canalys. HP zou in eerste instantie veel te veel geld hebben gevraagd voor zijn tablet, dat daardoor nauwelijks werd verkocht. Toen HP meldde met de verkoop te stoppen, en vervolgens zijn voorraad TouchPads tegen dumpprijzen aanbood, vlogen de tablets de winkels uit. “De belangstelling voor de TouchPad is groter dan elk ander product HP heeft gemaakt in de afgelopen tien jaar."

“De TouchPad is het technologische hebbedingetje van 2011", zegt Canalys. “Behalve Apple heeft geen enkele technologieleverancier zo'n grote hype weten te creëren rondom een technologisch product." Volgens Canalys heeft HP in die korte tijd de nummer twee positie weten te bereiken achter Apple op de tabletmarkt, maar zou een vertraging in de levering van de TouchPads de kansen voor HP doen slinken.

Schappen in no time leeg

De verkoop van TouchPads tegen dumpprijzen van 99 dollar liep zo goed dat de winkels in mum van tijd met lege schappen kwamen te zitten. HP had daar niet op gerekend en moest in allerijl nieuwe tablets laten aanrukken. Dat heeft even geduurd. Mocht HP alsnog besluiten door te gaan met de productie van de TouchPads, dan moeten ze dat nu snel doen, vindt Canalys, om het momentum te behouden.

Canalys zegt dat HP met de TouchPad 10 procent van de tabletmarkt kan veroveren. Dat zou de waarde van de pc-divisie van HP, die nu wordt geschat op 8 tot 10 miljard dollar, kunnen verdubbelen of zelfs verdrievoudigen. HP wil zoals bekend zijn pc-divisie verzelfstandigen.

0 Reactie(s) op: 'HP na Apple grootste in tabletmarkt'

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.