‘Google en Apple komen met eigen gameconsoles’

Door: Elmar Rekers | 28 juni 2013 10:59

iPad

Zowel Google als Apple is momenteel bezig met de ontwikkeling van een eigen spelcomputer. Dat schrijft de Wall Street Journal op basis van verschillende anonieme bronnen. Google zou hierbij sterk kijken naar de goedkope Android-console Ouya, die via Kickstarter een groot succes werd.

De gameconsole van Apple gaat volgens de Amerikaanse zakenkrant een uitbreiding worden van Apple TV. De bronnen verwachten dat dit al bij de volgende generatie Apple TV zal worden inbegrepen. Google zou van de Apple-plannen op de hoogte zijn, en is in reactie hierop ook aan de ontwikkeling van een spelmachine begonnen.

PlayStation 4 en Xbox One

De Android-console van Google zal op Android 5.0 (Key Lime Pie) gaan draaien, net als Google’s aankomende smartwatch en vernieuwde mediaspeler. Volgens de bronnen zijn de consoles van Apple en Google niet bedoeld om te gaan concurreren met de PlayStation 4 en Xbox One, maar moeten gebruikers hiermee hun mobiele games met een controller op een groot scherm kunnen gaan spelen.

Google lijkt zich met het nieuwe Android 5.0 meer te gaan richten op goedkopere smartphones en de besturing van andere apparaten in huis. Zo zou het besturingssysteem onder meer geschikt zijn voor laptops en slimme koelkasten. Ook Apple wil zich vermoedelijk richten op een lager marktsegment, geruchten over een budget-iPhone gaan immers al maanden rond.

0 Reactie(s) op: ‘Google en Apple komen met eigen gameconsoles’

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.