‘Goedkope iPhone groot risico voor Apple’

Door: Elmar Rekers | 12 februari 2013 13:32

iPad

Het introduceren van een goedkope iPhone kan zeer negatief uitpakken voor fabrikant Apple. Dat voorspelt analist Andy Hargreaves van Count Pacific Crest. Geruchten gaan al enige tijd dat Apple dit jaar een budgettoestel wil lanceren.

Het door Steve Jobs zo zorgvuldig opgebouwde merk, kan door de lancering van een budgettelefoon grote schade oplopen, zo verwacht Hargreaves. “Het idee van een goedkope iPhone druist vol in tegen de kernprincipes van Apple”, zegt hij tegenover de Wall Street Journal. “Wij kunnen werkelijk niets bedenken wat een goedkope iPhone beter kan doen dan de huidige modellen.”

Kannibalisatie

Apple zou de budgettelefoon mogelijk willen inzetten om een nieuwe groep gebruikers aan te spreken. Analist Hargreaves spreekt echter van “een illusie” als het om de voordelen van een goedkopere iPhone gaat. “Veel winst zal er voor Apple niet te halen zijn”, zegt hij. Hagreaves voorspelt dat Apple aan status zal inboeten en dat er kannibalisatie zal plaatsvinden bij de duurdere iPhone-modellen.

De laatste maanden duiken er steeds meer aanwijzingen en geruchten op dat Apple naast de iPhone 6 ook een goedkopere iPhone in ontwikkeling heeft. Deze budgetversie zou qua design veel lijken op de huidige iPhone 5, waarbij de behuizing grotendeels uit plastic bestaat. Apple zelf heeft uiteraard nog niets losgelaten over de iPhone-plannen die het heeft klaarliggen voor 2013.

0 Reactie(s) op: ‘Goedkope iPhone groot risico voor Apple’

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.