‘Fanbase Apple maakt van alles een succes’

Door: Elmar Rekers | 30 april 2013 08:00

Mac

Het maakt bar weinig uit met welk product Apple dit jaar op de markt komt, omdat de grote fanbase het toch wel tot een succes maakt. Dat zegt althans Gary Shapiro, CEO van CES-organisator CEA, in een interview met MacWorld.nl op The Next Web-conferentie in Amsterdam.

Hoewel Apple drie baanbrekende producten op rij heeft gelanceerd, is het volgens Shapiro nog maar de vraag of het bedrijf dit ook voor een vierde of vijfde keer voor elkaar krijgt. Of Apple dit jaar echter met een iWatch of juist een iTV op de markt komt, maakt volgens de CES-organisator niet zoveel uit.

“Het maakt eigenlijk niet uit wat ze [Apple, red.] introduceren, want ze hebben een zeer trouwe groep volgers die er automatisch voor zorgt dat er direct miljoenen exemplaren worden verkocht. Of het nou om een horloge, tv of iets voor in of op je lichaam gaat”, aldus Shapiro.

Blijven groeien

Shapiro prijst verder de manier waarop Apple wordt aangestuurd en roemt daarbij met name de constante kwaliteit die het bedrijf levert. Toch zie hij ook problemen voor Apple. De CEA-topman claimt namelijk dat het voor een groot bedrijf als Apple extreem lastig is om constant te blijven groeien. “Er is simpelweg een limiet”, zegt Shapiro. “En dan heb ik het over zaken als de wereldpopulatie en de economie. Geen enkel bedrijf kan met dubbele cijfers blijven groeien als je eenmaal van een bepaalde omvang bent.”

Met dit laatste lijkt Shapiro te wijzen op de kwartaalcijfers die Apple eerder deze maand presenteerde. Daaruit bleek dat de omzet en winst nog altijd aanzienlijk zijn, maar dat de extreme groei van de laatste jaren aan het stagneren is. “Toch domineren ze nog altijd veel speelvelden, dat doen ze gewoon erg goed. Het is een geweldig bedrijf”, aldus Shapiro tijdens The Next Web-conferentie in Amsterdam.

Voor het volledige video-interview met Gary Shaprio, klik hier.

0 Reactie(s) op: ‘Fanbase Apple maakt van alles een succes’

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.