´Bijna 100.000 bestellingen voor Kindle Fire´

Door: rene-schoemaker | 05 oktober 2011 11:48

Nieuws

Amazon heeft op de eerste dag al 95.000 bestellingen binnen voor zijn nieuwe Kindle tablet. De levering begint pas op 15 november.

Het aantal bestellingen is geschat door analistenbureau eDataSource. De tablets van Amazon worden in eerste instantie alleen nog verkocht in de Verenigde Staten. Volgens Brian Dunn, de algemeen directeur van de grootste elektronicawinkelketens in Amerika, Best Buy, wordt de Kindle Fire een van de meest populaire cadeaus voor Kerst dit jaar.

De iPad heeft nog steeds het record in handen van 300.000 verkochte stuks op één dag. Niettemin wijst de belangstelling voor de Kindle Fire er volgens analisten van Forrester op dat de tablet van Amazon de grootste concurrent voor de iPad zal worden. Forrester verwacht dat er nog dit jaar 3 tot 5 miljoen van worden verkocht. De Kindle Fire is te koop voor 199 dollar, terwijl de goedkoopste iPad 2 499 dollar kost.

Amazon maakt eerst verlies

De Kindle Fire wordt verkocht tegen een door iSupply berekend verlies van 10 dollar per stuk. Amazon zou dat geld kunnen terugverdienen door de bundeling met de digitale content via zijn webwinkel. Op de tablet zijn voornamelijk Amazon´s eigen diensten te gebruiken, waaronder een eigen Amazon-mailapp, een Amazon app store en de Amazon-browser Silk .

Door de hechte verbinding met de content, websites, diensten producten van Amazon hoopt het bedrijf voldoende inkomsten binnen te halen. Diensten zoals Amazon Prime, waar gebruikers een abonnement voor de verzendkosten kunnen afsluiten, worden in eerste instantie voor 30 dagen gratis verstrekt.

0 Reactie(s) op: ´Bijna 100.000 bestellingen voor Kindle Fire´

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.