'Apple wint terrein in smartphonemarkt VS'

Door: matthijs-van-den-broek | 07 maart 2013 10:32

iPad

Apple heeft zijn positie als marktleider in de smartphone markt in de VS verstevigd: het marktaandeel van Apple groeide met 3,5 procentpunt in de periode van oktober 2012 tot januari 2013. Dat blijkt uit gegevens die comScore vandaag publiceerde.

Samsung was de tweede hardwarefabrikant in de smartphonemarkt in de VS. Ook het aandeel van Samsung steeg in de periode van het onderzoek, met 1,9 procentpunt. HTC en Motorola leverden in, LG zag een lichte stijging in marktaandeel.

comScore's data is gebaseerd op de geïnstalleerde besturingssystemen van mobiele telefoons in plaats van op de verkoop van nieuwe smartphones. Het gaat dus om "echt" gebruik, maar deze cijfers zeggen minder over de veranderende trends in de markt dan sommige andere onderzoeken.

Google's Android is volgens het onderzoek van comScore het grootste smartphone platform met een marktaandeel van 52,3 procent, gedaald van 53,6 procent 3 maanden geleden. Android, BlackBerry, Microsoft en Symbian verloren allemaal marktaandeel, ten koste van Apple. Het resultaat is, dat Google en Apple 87 procent van de smartphonemarkt in de VS in handen hebben.

0 Reactie(s) op: 'Apple wint terrein in smartphonemarkt VS'

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.