‘Apple wil het Israelische navigatiebedrijf Waze overnemen’

Door: Wouter Hoeffnagel | 03 januari 2013 19:26

iPad

Apple is in gesprek met de navigatie-specialist Waze over een overname. Apple zou de technologie van Waze willen inzetten om zijn eigen Kaarten-app te verbeteren.

Dit melden zowel TechCrunch als Israelische media. Waze biedt in de App Store de gelijknamige gratis navigatie-app Waze aan. Waze verzamelt informatie van gebruikers die op dat moment in de auto zitten en beschikt hierdoor over real-time informatie. De data van Waze zou hierdoor erg nauwkeurig zijn. De app is beschikbaar op zowel het iOS- als Android-platform.

Onderhandelingen

Het Israelische navigatiebedrijf wil volgens bronnen van TechCrunch 750 miljoen dollar, zo’n 568 miljoen euro, van Apple hebben. Apple vindt dit bedrag te hoog en is bereid 400 miljoen dollar, zo’n 303 miljoen euro, te betalen voor de overname van Waze. Over deze prijs zijn beide bedrijven nog in onderhandeling. De omzet van Waze bedraagt slechts één miljoen dollar per jaar. Het bedrijf haalt zijn inkomsten voornamelijk uit advertenties.

Eerder gingen geruchten dat Apple TomTom zou willen overnemen om zijn navigatie-app te verbeteren. De Rabobank schatte de kans dat Apple het Nederlandse navigatiebedrijf zou overnemen vorige maand nog op 30 procent. De bank stelt onder andere dat Apple zelf niet over de mensen of de technologie zou beschikken. Dit probleem zou het bedrijf kunnen oplossen door de tool Mapshare van TomTom in handen te krijgen. HD Traffic, waarmee TomTom informatie levert over files op basis van real-time verkeersinformatie en dagelijkse kaartenupdates, zou Apple in staat stellen Kaarten onderscheidend vermogen te geven.

0 Reactie(s) op: ‘Apple wil het Israelische navigatiebedrijf Waze overnemen’

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.